Misterul piramidei subacvatice din Insulele Azore – ar putea avea legătură cu străvechea Atlantida?


În anul 2013, canalele portugheze de știri au vorbit despre o descoperire interesantă. Se presupune că există o uriașă piramidă subacvatică între insulele Sao Miguel și Terceira din Insulele Azore (insule aflate în largul Oceanului Atlantic, la 1500 de km de Portugalia).

Piramida a fost descoperită pentru prima dată de marinarul Diocleciano Silva. Domnul Silva își încheia călătoria cu iahtul în Atlantic, lângă insulele Azore, când a observat brusc un semn ciudat de pe radar. A verificat, iar domnul Silva a observat o structură colosală care arăta ca o piramidă cu vârf, scufundată la aproximativ 13 metri sub ocean.

Potrivit domnului Silva, această formaţiune uimitoare ar putea aparține fostei Atlantide. După cum sugerează imaginile, piramida subacvatică are o formă perfectă și se aseamănă cu marea piramidă din Giza.

Se estimează că structura are o înălțime de 60 de metri, cu o bază de 8.000 de metri pătrați. Aceste date au fost, de asemenea, analizate de Institutul Hidrografic al Marinei Portugheze, care a dorit să afle dacă structura este una artificială sau naturală.

Există multe speculații și teorii despre piramidă. Unii cercetători cred că aceasta este o rămășiță a Atlantidei, iar alţii spun chiar că piramida a fost făcută de extratereștri. Însă, majoritatea oamenilor de știință cred că, pe baza celor mai noi scanări, structura arată ca un deal vulcanic subacvatic.

Piramida este situată într-o zonă a Atlanticului mijlociu care a fost scufundată în ultimii 20.000 de ani. Acesta este aproximativ momentul ultimei ere glaciare. Susținătorii ideii că aceasta este un obiect artificial spun că civilizația care a existat aici înainte epocii de gheață este responsabilă de construirea ei.

Este interesant faptul că această descoperire vine după ce arheologii au descoperit unele dovezi ale existenței umane în Insulele Azore, cu mii de ani înainte de venirea coloniştilor portughezi aici. Acest fapt i-a convins pe unii cercetători să susțină în continuare ideea că o civilizație diferită, mai veche, a creat piramida.

Dar, oricum ar arăta lucrurile, nu există încă nicio explicație clară despre originea structurii. Experții din Marina Portugheză au declarat că domnul Diocleciano a folosit echipamente sonare cu o rezoluție foarte mică, care au făcut ca acest „deal vulcanic” obișnuit să arate ca o piramidă perfect pătrată.

Din perspectivă geologică, Insulele Azore sunt situate deasupra unei joncțiuni triple active între trei dintre plăcile tectonice mari din lume (placa nord-americană, placa eurasiatică și placa africană), acest lucru cauzând existența multor fracturi în această regiune a Atlanticului. Insulele arhipelagului s-au format prin activități vulcanice și seismice în trecut. Ca urmare a istoriei vulcanice și seismice extrem de active a regiunii, este foarte posibil ca piramida să fi fost creată de aceste forțe naturale.

Cu toate acestea, există întotdeauna loc pentru teorii interesante. De aceea, există şi această șansă ca o civilizație avansată și inteligentă să găsească un potențial energetic ridicat în acest loc al lumii și să decidă să construiască piramida pentru a valorifica acea energie. Canalizarea energiei a fost întotdeauna legată de piramide.

Mai mult, unii cercetători cred că mai există două piramide situate în vecinătatea acesteia. Ei sugerează că atunci când le privești, există un model similar cu piramidele din Egipt.

Deşi au trecut mai mulţi ani de la această descoperire din 2013, nici astăzi nu există prea multe informații sau vreo actualizare despre posibilele piramide subacvatice din Insulele Azore. Se pare că subiectul şi-a pierdut interesul cel puţin în rândul ştiinţei oficiale, dar nu şi pentru căutătorii de mistere…


Lasă un comentariu