Aşa-zisul „schelet al lui Noe”, vechi de 6.500 de ani, se află într-un muzeu din 1930. Unii cred că el ar putea aparţine chiar al celebrului personaj biblic Noe…


Poreclit Noe”, pentru că a fost găsit într-o zonă care a cunoscut un mare potop, acest schelet extraordinar a fost ascuns în subsolul Muzeului Penn pentru ultimii 85 ani. Bazat pe ceea ce se știe, acest schelet rar a fost descoperit între 1929-1930 de către echipa de excavare a Muzeului Penn/British Museum, condusă de Sir Leonard Woolley, în zona Ur din sudul Irakului.

După ce Woolley a descoperit Cimitirul Regal, el tot continua să sape. După 10 metri de săpat, el a ajuns la un strat de nămol curat. Mergând în continuare, Woolley a găsit morminte în nămol, și apoi au dat peste un alt strat de nămol. Acest strat de inundații„, era de mai mult de 10 de metri adâncime. Ţinând cont că se afla sub nivelul mării, Woolley a concluzionat Ur a fost inițial o mică insulă înconjurată de o mlaștină. Apoi, a venit un mare potop care a spălat pământul.

În legătură cu scheletul găsit de arheologul britanic, acesta arată faptul că acel om, precum și alte persoane din Ur, au supravieţuit potopului. Scheletul este cu aproximativ 2.000 de ani mai în vârstă decât materialele și rămăşiţele găsite în celebrele mormintele regale” mesopotamiene, pe care Woolley le-a descoperit în aceeaşi locație.

Scheletul a fost odată un bărbat foarte musculos, în jur de 50 de ani sau chiar mai în vârstă. Oricum, scheletele umane din perioada 5.500 – 4.000 î.Hr. sunt extrem de rare, mai ales schelete complete. Janet Monge, curatorul muzeului, spune că au fost făcute eforturi foarte mari ca scheletul fragmentar să fie reîntregit.

Întrucât se consideră că scheletul este mult mai vechi decât Biblia, el ar trebui numit mai degrabă Utnapistim”. Acesta ar fi numele celui care a supravieţuit potopului, după epopeea indiană a lui Ghilgameș. Mulţi spun că Utnapistim ar fi acelaşi cu personajul „Noe” din Biblie.

În zilele noastre, cercetătorii au început să  studieze acest schelet misterios, pentru a afla mai multe despre dieta, originile ancestrale, traumele, stresul, bolile și oamenii din acea perioadă. Ei vor încerca să extragă ADN-ului, dar vor începe cu o scanare cu ajutorul computerului-tomograf la Spitalul de la Universitatea din Pennsylvania pentru a vedea mai bine oasele.

scheletul lui Noe 2

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO