Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ce căutau grecii acum 2.500 de ani în Mexic? “Piatra Misterului” din New Mexico

79

piatra misterului din New Mexico“Piatra Misterului”, cunoscută, de asemenea, ca şi “Piatra Decalogului” se află localizată într-un munte din deşertul West-Central din statul american New Mexico, aflat la graniţa cu Mexicul. Ce e misterios la această piatră e faptul că ea poartă nişte inscripţii care par a fi scrise într-o limbă moartă, ce face parte din familia paleo-ebraică sau greacă cipriotă.

Piatra a fost descoperită în anul 1933 de faimosul arheolog Frank Hibben, care a făcut o expediţie în acel an, la sugestia unui bărbat care susţinea că el a văzut primul acea piatră prin anii 1880. Dacă inscripţia ar fi existat într-adevăr la sfârşitul secolului al XIX-lea, atunci toate acuzaţiile de un eventual fals ar fi spulberate, întrucât descoperirile moderne privind paleo-ebraica sau greaca cipriotă au fost făcute mult mai târziu. Totuşi, e posibil ca inscripţia să fi fost în feniciană, o limbă cunoscută în acea perioadă, aşa că acuzaţiile de un eventual fals n-au cum să fie spulberate.

Susţinătorii faptului că acea inscripţie a fost realizată în paleo-ebraică susţin că ea conţine Cele 10 porunci biblice, bazându-se pe traducerea din 1949 a cercetătorului Robert Pfeiffer. În 1979, un cercetător de la Universitatea din New Mexico, Dixie Perkins, a susţinut faptul că inscripţia a fost realizată în greacă-cipriotă, în jurul anului 500 î.Hr. În traducerea lui Perkins, piatra povesteşte istoria unui războinic pe nume Zakyneros, care a fost izolat în sălbăticie şi care se lupta să supravieţuiască.

Există şi alţii care consideră că piatra a fost o farsă realizată de arheologul Hibben, pentru a perpetua ideea că a existat un contact al europenilor cu americanii încă din antichitate.

În schimb, dacă piatră ar fi adevărată, atunci ce ar căuta grecii acum 2.500 de ani în Mexic!??

Orgoni Crystal