Adevăratul inamic al poluării: câinii, nu maşinile


caine 60Cercetătorii din Noua Zeelandă au realizat un studiu care viza impactul negativ asupra mediului al câinilor şi al SUV-urilor. În urma datelor colectate, a reieşit că animalele de casă sunt mai dăunătoare pentru planetă decât maşinile. Acest rezultat a fost combătut imediat de Institutul din Seattle, care a declarat că studiul a fost viciat din mai multe puncte de vedere.

Neozeelandezii Robert şi Brenda Vale, de la Universitatea Victoria din Wellington, au plecat de la premisa că un câine de talie medie are un impact asupra mediului mai mare decât o Toyota Land Cruiser cu un propulsor V8. Ei au spus că un câine de talie medie consuma pe zi 90 de grame de carne şi 156 de grame de cereale, în urma cărora rezulta o aşa-numită amprenta ecologică de 0.84 hectare. Australienii au comparat aceste rezultate cu cei 55.1 gigajouli utilizaţi de Toyota Land Cruiser pe an şi în urma cărora ar rezulta o amprentă ecologică de doar 0.41 hectare.

Aici intervin cercetătorii din Seattle, spunând că australienii au făcut nişte presupuneri îndoielnice, ei neluând în considerare utilizarea produselor secundare pentru fabricarea hranei de câini.

De asemenea, cercetările au fost făcute în condiţiile în care maşina era condusă 10.000 de kilometri pe an, însă Departamentul de Energie din SUA a confirmat un număr de două ori mai mare decât presupunerile australienilor. Tot în cazul SUV-ului, Robert şi Brenda Vale nu au luat în considerare daunele produse de infrastructură, însă cel mai important aspect pe care aceştia l-au uitat au fost emisiile de CO2 produse de maşini. Pe de altă parte, o altă revistă de specialitate cunoscută, New Scientist, indică problema neplăcută a excrementelor animalelor de casă, care produc un nivel ridicat de bacterii.

Sursa: www.automarket.ro

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock