Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O descoperire uluitoare: câinii se nasc pregătiţi deja să comunice cu oamenii!

1127

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Câinii par deseori isteți cu privire la ceea ce încercăm să le spunem. Însă, mai multe studii recente oferă informații surprinzătoare asupra modului în care câinii sunt conectați la comunicarea cu oamenii.

Cel mai recent dintre aceste studii, publicat în revista “Scientific Reports” (Dogs distinguish human intentional and unintentional action / nature.com) a constatat că cei mai buni prieteni ai oamenilor pot înțelege diferența dintre acțiunile accidentale și deliberate ale proprietarilor lor.

Un alt studiu (Cooperative Communication with Humans Evolved to Emerge Early in Domestic Dogs / cell.com) a constatat că, chiar și atunci când puii cresc în jurul altor câini, şi nu în rândul oamenilor, ei sunt totuși mai pricepuți la gesturile noastre decât puii de lupi crescuți de oameni. Alte cercetări descriu modul în care puii de câini se nasc gata să interacționeze cu oamenii, fără a fi necesară o pregătire.

“Abilitățile comunicative ale câinilor îi poziționează în mod unic alături de oameni”, a declarat Emily Bray, cercetător în domeniul cunoașterii canine la Universitatea din Arizona, Tucson. “Multe dintre sarcinile pe care le îndeplinesc pentru noi, acum și în trecut (adică vânătoarea, detecţia) sunt facilitate de capacitatea lor de a înțelege indiciile noastre.”

O altă cercetare în acest domeniu a ajuns la concluzia că performanța puilor de câini în diferite sarcini nu s-a îmbunătățit pe parcursul experimentului, sugerând că acest lucru nu face parte dintr-un proces de învățare. De aceea, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste animale (câinii) se nasc cu abilitățile sociale de care au nevoie pentru a citi oamenii și pentru a ne înțelege intențiile.

Orgoni Crystal