Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Charlie Chaplin era să fie asasinat alături de premierul Japoniei, dar a scăpat ca prin minune

132

blankCharlie Chaplin a fost pionierul comediei din secolul al XX-lea. Puţini ştiu însă că marele actor al filmului mut a fost foarte aproape asasinat în anii ’30 în Japonia.

În februarie 1931, a fost semnat un tratat între Regatul Unit al Marii Britanii, Imperiul Japoniei, Franța, Italia și Statele Unite ale Americii. Tratatul a fost numit “Tratatul de limitare și reducere a armamentului naval” și a fost conceput pentru a limita forțele militare navale ale țărilor care l-au semnat, deoarece aceste țări au fost implicate într-o cursă navală militară în timpul primului război mondial.

Japonia a respectat regulile tratatului, dar unii membri extremist naționaliști ai Marinei japoneze nu erau mulțumiți de noile reguli. Ei au considerat că tratatul slăbea puterea militară a Imperiului Japoniei; aşadar, ei au plănuit să-l asasineze pe prim-ministrul japonez Inukai Tsuyoshi, pentru a înlocui guvernul democratic cu o juntă militară.

Conspiratorii au fost ajutați de membrii civili ai partidului naționalist “Liga sângelui”. Ei au planificat să atace reședința premierului și să-l ucidă pe el și pe fiul său de 21 de ani. În acel moment, Charlie Chaplin vizita Japonia, iar premierul a decis să organizeze o recepție pentru a-l primi pe Chaplin în propria sa casă. Conspiratorii au văzut acest lucru ca o oportunitate de a-l ucide şi pe Chaplin, acest lucru putând duce la izbucnirea unui război între Imperiul Japoniei și Statele Unite.

Pa 15 mai 1932, conspiratorii au luat cu asalt reședința premierului și l-au împușcat. Cu toate acestea, recepția pentru Chaplin a fost amânată în ultimul moment, deoarece fiul prim-ministrului l-a luat pe Chaplin să urmărească un meci de sumo. Marele actor american a scăpat de o probabilă moarte, 11 asasini nemiloși atacând reședința premierului. Un alt grup de conspiratori au aruncat grenade de mână în mai multe clădiri din Tokyo, inclusiv în sediul central al lui Mitsubishi Bank.

Conspiratorii care l-au ucis pe premier au fost prinși și trimiși în instanță, dar au primit sentințe extrem de indulgente, deoarece instanța a primit o cerere pentru eliberarea lor, care conținea 350 de mii de semnături, toate semnate cu sânge. Charlie Chaplin a scăpat de moarte și a asistat la evenimente istorice care au dus la apariția militarismului japonez.

blank

Orgoni Crystal