Site de secrete, stiinta si metafizica

Pe un jeton francez de acum 350 de ani putem vedea un OZN extraterestru! Sau poate e “roata lui Ezechiel” din Biblie…

1 19

jeton OZNUn jeton francez din secolul al 17-lea pare să arate un disc zburător ciudat pe el, iar acest lucru i-a făcut pe fanii OZN-urilor să spună că aceasta ar fi încă o dovadă a vizitatorilor extratereştri.

Jetoanele erau asemănătoare monedelor şi erau folosite în trecut pentru a ajuta la operaţii aritmetice cu ajutorul abacului sau pentru a fi utilizate în jocurile de noroc. Jetonul de care vorbim în acest articol este unul francez și a fost bătut între 1650 și 1680.

“Discul zburător ciudat” este privit de către pesimişti ca fiind de fapt un scut, pe când alții sugerează că este o reprezentare a roții lui Ezechiel din Biblie. Fanii OZN-urilor cred, evident, că e vorba de o farfurie zburătoare reală. Dacă această ultimă ipoteză ar fi una adevărată, atunci aceasta ar fi o dovadă absolută că în secolul al XVII-lea francezii au fost martorii mai multor OZN-uri, aşa că s-au decis să pună ceea ce au văzut pe monedele lor.

Dacă sunteți norocos, puteți găsi un jeton francez asemănător pe eBay, pentru preţuri cuprinse între 20 şi 500 de dolari, în funcţie de preţul cerut de vânzători și de starea monedei.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie