Simbolul ocult al mâinii ascunse, prezent într-o imagine a marelui teolog creştin Origene. Se confirmă că francmasoneria îmbrăţişează gnosticismul!

251

Wikipedia iar dezinformează. De exemplu, despre Origene se afirmă că ar fi “unul din cei mai reputați Sfinți Părinți ai Bisericii”. Nu, Origene nu poate fi considerat un “Sfânt Părinte a Bisericii”, atât timp cât o parte din operele şi credinţele sale au fost considerate eretice la cel de-al doilea Conciliu de la Constantinopol (553), iar asupra sa Biserica a aruncat anatema, alături de ereticii Arius, Eunomius, Macedonius, Apollinaris, Nestorius şi Eutyches.

Origene avea puternice credinţe gnostice, mişcarea care considera că deţine cunoştinţe superioare creştinismului şi care credea că întreaga materie este una rea. Iată câteva din credinţele gnostice ale lui Origene:
1) Susţinea doctrina preexistenţei sufletului, şi, astfel, devine posibilă transmigrarea sufletului şi reîncarnarea;
2) Susţinea ideea că toate spiritele rele, inclusiv Satana şi demonii săi, nu vor arde pentru totdeauna în iad şi că la un moment dat, vor fi şi ei mântuiţi, ca şi restul spiritelor bune;
3) Susţinea ideea că Duhul Sfânt ar fi o forţă de natură feminină;
4) Susţinea că nu va exista înviere fizică, ci una spirituală.

O parte din ideile lui Origene fac parte din doctrina gnosticismului, iar aceasta a stat la baza francmasoneriei moderne, aşa cum am arătat într-un articol cuprinzător din 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/francmasoneria-organizatia-care-se-inchina-zeului-lucifer/). Iar pentru cei care nu ştiu, gnosticismul s-a desprins din creştinism şi a devenit un fel de concurent al său, datorită ideilor periculoase pe care le susţinea:
– că Dumnezeul din Vechiul Testament e diferit faţă de cel din Noul Testament;
– că există reîncarnare şi că învierea se face în timpul vieţii şi nu după moarte;
– că Iisus Hristos este o fiinţă creată de Dumnezeu şi nu însuşi Dumnezeu;
– că întreaga materie este una malefică; aşadar, întreaga Creaţie ar fi una de natură satanică.

Foarte interesantă este reprezentarea lui Origene într-o carte din sec.al XVI-lea, intitulată “Les Vrais Portraits Et Vies Des Hommes Illustres” (adică “Portretele adevărate şi vieţile oamenilor iluştri”) scrisă de Andre Thevet, un preot franciscan, cosmograf, explorator şi scriitor francez. O puteţi vedea la începutul acestui articol…Priviţi-o cu atenţie…Ce observaţi? Cum Origene îşi ţine mâna stângă ascunsă! Dar mâna ascunsă are o semnificaţie ocultă, fiind un străvechi simbol francmasonic şi ocult, aşa cum spuneam în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/francmasoneria-si-semnificatia-oculta-a-mainii-ascunse-la-marii-conducatori-ai-lumii/. Citez din articol:

“Această “mână ascunsă” poate fi găsită în ritualurile gradului “Arcii Regale” a francmasoneriei (…) Arca Regală a francmasoneriei (al 13-lea grad al ritului scoţian sau al 7-lea grad al ritului de York) mai este cunoscut ca “masonul secretului”. În timpul acestei iniţieri, cei aleşi primesc marile adevăruri masonice (…) Unul din adevăruri este mâna ţinută la nivelul pieptului. Este imitarea ordinului pe care l-a dat Dumnezeu lui Moise, de a-şi pune mâna în sân, iar când a scos-o, aceasta era albă ca zăpada de lepră. Ieşirea (4:6): “Zis-a Domnul iarăşi: “Bagă-ţi mâna în sân!” Şi când a scos-o din sân, iată mâna lui era albă ca zăpada de lepră”.

De ce l-ar fi reprezentat Andre Thevet pe Origene făcând acest simbol ocult, dacă nu ar fi de fapt o recunoaştere a faptului că francmasoneria modernă îi are printre reprezentanţii săi de seamă şi pe teologul creştin Origene? Aşadar, iată că nimic în lumea asta nu este întâmplător…