Incredibilii „dinţi” umani ai unui calmar… Conform evoluţionismului, asta ar însemna că omul se trage direct din calmar!

4.346 vizualizari

Aţi văzut vreodată vreun calmar cu dinţi de om? Promacthoteuthis sulcus ar putea fi calmarul de coşmar al viselor voastre, care se găseşte pe fundul oceanelor. Dar, din fericire, dinţii pe care îi vedeţi nu sunt atât de înspăimântători pe cât par. Şi asta pentru că „dinţii” calmarului sunt de fapt…buze!

Ca multe cefalopode, Promacthoteuthis sulcus are un vârf („cioc”), dar buzele sale unice acoperă această caracteristică. Nu vă fie frică de dinţii cei falşi, ci de puternicul vârf care se ascunde în spatele lor. Oricum, teoretic ar trebui să vă fie frică, şi doar dacă aţi fi scafandri profesionişti, din moment ce aceşti calmari se găsesc pe fundul oceanelor, trăind într-un întuneric deplin.

Site-ul tolweb.org ne oferă mai multe detalii despre acest cefalopod. Astfel, aflăm că această specie este dotată cu o mulţime de tentacule şi ventuze. Dacă mă uit mai atent la poze, rămân uimit de forma sferică aproape perfectă a deschizăturii în care sunt aşezaţi dinţii falşi. Iar referitor la acei dinţi… chiar dacă sunt falşi, rămân siderat cât de mult se aseamănă cu cei ai oamenilor. Nu ştiu cum ar putea să explice lucrul acesta evoluţioniştii, care cred că toate organele noastre reprezintă, de fapt, o evoluţie lentă ale „strămoşilor” noştri. Ţinând cont de această asemănare, să înţelegem, conform evoluţionismului, că noi ne tragem direct din calmari!?