Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Care era “misterul înfiorător” al faimosului naturalist Charles Darwin? Şi de ce, şi astăzi, oamenii de ştiinţă n-au niciun răspuns?

4106

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Faimosul naturalist Charles Darwin (“părintele evoluţionismului) a fost bântuit de un mister  evolutiv care s-a dovedit prea dificil chiar și pentru el. Darwin era atât de preocupat de un mister special – de ce plantele cu flori au apărut atât de rapid, din punct de vedere geologic? – încât credea că, fără rezolvarea acesteia, s-ar fi putut submina întreaga sa teorie a evoluției.

“Dezvoltarea rapidă a tuturor plantelor superioare din ultimele timpuri geologice este un mister înfiorător”, i-a scris Darwin prietenului și exploratorului său, dr. Joseph Hooker, în 1879. Termenul de “mister înfiorător” a ajuns să fie citat de nenumărate ori.

Intriga și confuzia lui Darwin cu privire la apariția bruscă a plantelor cu flori cu siguranță că nu este nefondată. El a avut mai multe teorii, inclusiv ideea că evoluția acestor plante a avut loc pe o perioadă lungă de timp, pe o insulă nedescoperită de la Polul Sud. Iar, cel puțin unul dintre colegii săi a venit chiar cu ideea “intervenției divine” ca o posibilă explicație.

“În înregistrările fosile aceste plante apar foarte brusc în Cretacic, datate în urmă cu aproximativ 100 de milioane de ani, și nu există nimic care să arate ca un angiosperm înaintea lor, și apoi apar brusc și într-o diversitate considerabilă”, a spus prof. Richard Buggs. “De ce nu există o evoluție treptată a angiospermelor? De ce nu putem vedea forme intermediare între gimnosperme – lucruri precum coniferele – și plantele cu flori? Și de ce, atunci când apar, sunt deja atât de diverse?”

Deci, care este răspunsul la acest mister de lungă durată? Chiar și astăzi, încă nu știm sigur, iar misterul „înfiorător” al lui Darwin îşi merită cu adevărat renumele.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bbc.com

Orgoni Crystal