Iată-l! El este vulturul african încoronat, prădătorul care poate ataca şi mânca oameni!


Deşi pare o secvenţă din filmul horror al lui Hitchcook „Birds”, adică „Păsările”, în care păsările atacau oamenii, de data aceasta e adevărat: există o specie de pasăre care poate ataca chiar şi oamenii: e vorba de vulturul african încoronat. Deşi în general această specie de vultur se hrăneşte cu maimuţe mici şi antilope, totuşi oamenii nu sunt iertaţi. De exemplu, cu o anumită ocazie, s-a raportat atacul unui vultur african încoronat asupra unui copil de 7 ani, în timp ce acesta mergea spre şcoală; băiatul a scăpat din ghearele vulturului, după ce a fost ajutat de un localnic.  Altă dată, s-a descoperit un craniu uman mic într-un cuib de vultur. Înfiorător!

Vulturul african încoronat este o pasăre de pradă extrem de puternică, care trăieşte în Africa sub-sahariană şi în Africa de sud. Lăţimea sa totală, cu tot cu cea a aripilor, poate atinge 1,80 metri, iar un exemplar poate cântări şi 4 kilograme greutate.

Dacă veţi călători vreodată în Africa şi veţi vedea deasupra capului vostru un vultur african încoronat, vă sfătuiesc să vă adăpostiţi undeva sau să o luaţi la fugă…


Lasă un comentariu