Dezgustător, oribil, incredibil! Taurul gigantic „Arnold Schwartzeneger” obţinut prin manipulare genetică! Urmează omul?


taur gigant 1Dezgustător, oribil, incredibil! Acestea au fost reacţiile mele după ce am văzut videoclipul de mai jos despre rasa de tauri modificaţi genetic, denumită „Belgian Blue”, sau „Albastrul belgian”. Videoclipul e mai vechi, fiind realizat de National Geographic prin anul 2008, dar eu cred că e de mare actualitate şi este extrem de controversat, judecând după reacţiile comentariilor de la acel videoclip.

Când vezi taurul acela uriaş, cu muşchi exageraţi de mari şi ieşiţi în afară, îţi vine să spui că acelui taur i s-au umflat muşchii cu pompa sau a fost hrănit cu steroizi. Dar, medicul veterinar care se ocupă de această specie vrea să ne asigure că e „100% natural”. Sigur că da… crede că ne prosteşte! Dacă era 100% natural, omul n-ar fi trebuit să intervină deloc în evoluţia naturală a unei anumite specii. Dar, totuşi acest taur „Schwartzeneger” a fost obţinut prin procesul de „încrucişare selectivă”, specific tehnicii de modificare genetică. Adică, se ia sperma unui taur şi se caută perechea potrivită (din punct de vedere al ADN-ului) căreia să-i fie implantată. Noroc că e vorba de o vacă…dacă specialiştii găseau un ADN potrivit unei oi, probabil că ar fi făcut-o şi ar fi ieşit o oaie-vacă!

Asemenea modificări genetice le-am observat şi la curcani, de exemplu. Nu ştiu dacă aţi observat, dar în unele supermaketuri se vând deja curcani cu adevăraţi uriaşi, ce pot atinge şi 30 de kilograme, curcani crescuţi în diferite ferme. Citez, de exemplu, o ştire de pe click.ro din august 2010: „Suceveanul Aurel Vieru (73 de ani) a găsit soluţia pentru a învinge criza şi vinde curcani uriaşi aduşi din Franţa (…) Suceveanul cumpără anual puii din Franţa, ţara lor de origine, pe care îi aduce în Bucovina. Numai anul acesta a crescut 8.000 de curcani, din care a şi vândut 7.000. Fiecare kilogram „de curcă” se vinde cu 10 lei. Fermierul spune că păsarile lui ating la maturitate şi 30 de kilograme”.

taur gigant 2

Ceea ce face ştiinţa cu manipulările genetice ale animalelor e un lucru extrem de periculos, pentru că se poate ajunge la oameni. Pentru că astfel revin în actualitate ideile naziste şi cele de eugenie pentru crearea omului perfect, prin manipularea genetică.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock