Cercetătorii din Spania au rămas şocaţi ce-au putut găsi într-un laborator: un embrion de rechin cu două capete!


Ce e mai înfricoşător decât un rechin cu un cap mare? Ce ziceţi de un rechin cu două capete mari? Ce e mai „creepy” chiar şi decât asta? Ce ziceţi de un rechin mare cu două capete într-un laborator, unde cercetătorii pretind că au găsit un embrion cu două capete, în timp ce făceau un studiu pe sistemele cardiovasculare?

Conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei „Journal of Biology Fish” (vezi AICI), biologii de la Universitatea din Malaga (Spania), spun că au analizat sute de embrioni de rechini, pentru a cerceta sistemul lor cardiovascular, atunci când au dat peste un embrion cu două capete, care se afla în creștere în interiorul unui ou de rechin translucid.

Fiecare cap avea o gură, doi ochi, un creier, o măduvă a spinării și cinci deschideri branhiale pe fiecare parte. În interiorul corpului erau două inimi, două esofage, două stomacuri şi doi ficaţi.

O să spuneţi că nu e mare lucru, pentru că s-a mai văzut înainte peşti cu două capete, şopârle sau alte mamifere bicefale. Singura diferenţă o reprezintă faptul că e prima dată când s-a văzut acest lucru la un rechin care depune ouă, şi asta pentru că există şi rechini care dau naştere asemenea mamiferelor.

Rechinul cu două capete e o anomalie cauzată de o defecţiune genetică, chiar dacă pare extrem de înfricoşător…

rechin-cu-doua-capete

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock