Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ce faceţi dacă vă atacă un lup sau o haită de lupi? O luaţi la fugă sau vă luptaţi?

996

blankÎn noul film The Grey (2012), un grup de muncitori petrolişti trebuie să se apere de o haită de lupi, după ce avionul lor s-a prăbuşit într-un pustiu din Alaska. Într-o scenă din trailer, personajul principal, interpretat de Liam Neeson, ameninţă unul dintre animalele sălbatice, prin fluturarea a două degete acoperite de două sticluţe în miniatură sparte. Dar care este cel mai bun mod de a vă apăra de lupii agresivi?

Intimidaţi-i. Urlaţi la ei, aruncaţi cu beţe sau pietre, mişcaţi-vă mâinile, şi, în general,arătaţi-vă ca fiind mari şi înfricoşători, căci acest lucru îi poate descuraja pe lupii răpitori, care tind să devină docili atunci când alte animale demonstrează poziţia dominantă. Persoanele scunde, cei imobilizaţi şi copiii sunt mai vulnerabili atacurilor lupilor (care îi văd ca o pradă potenţială), decât cei înalţi şi solizi. Dacă aveţi arme de apărare, cum ar fi un spray cu piper sau un pistol, îi puteţi ţine, cu sguranţă, departe pe lupi.

Dacă nu puteţi speria un lup, sau nu aveţi la dispoziţie o armă viabilă, atunci aţi putea încercaţi să vă luptaţi cu lupul. Un bărbat din Canada a descurajat atacul unui lup, prin apucarea capului său. O idee bună ar fi strângerea de gât, pentru ca lupul să nu mai poată respira. Făcând acest lucru, lupul vă va abandona, căci crede că nu merită efortul. Urcarea în copac ar fi şi asta o soluţie, căci, precum se ştie, lupii nu pot să se caţere în copac. Cea mai mare greşeală pentru cineva atacat de un lup ar fi să o ia la fugă, căci acest lucru va declanşa instinctul de vânare.

Din păcate, niciuna dintre aceste reguli generale cu privire la atacurile de lupi nu se mai aplică în cazul lupilor turbaţi. Aceştia au tendinţa de a ataca feroce, fără discriminare şi fără provocare, aşa că, în cazul acesta, ar fi bine să aveţi la voi o puşcă, singura şansă de a scăpa în viaţă.

Orgoni Crystal