Focile au fost în trecut animale terestre

90

foca2O fosilă dezgropată în Canada dezvăluie faptul că focile au fost iniţial mamifere terestre, dezvoltându-se apoi ca acvatice, au arătat oamenii de ştiinţă de la Muzeul Canadian al Naturii. Carnivorul cu picioare palmate măsura 1 metru şi trăia în apropierea lacurilor în urmă cu 20-24 milioane de ani, informează Daily Mail.

Animalul primitiv avea un corp similar vidrei şi un craniu asemănător cu al unei foci. Mamiferul, denumit Puijila darwin, se putea deplasa foarte uşor atât pe pământ cât şi în apă.

Oamenii de ştiinţă au botezat-o “focă mergătoare”, deşi nu este strămoşul direct al focilor moderne. Puijila era un mamifer carnivor, cu canini mari, bot mic şi fălci puternice. Avea un corp alungit, picioare palmate şi o coadă care îi permitea să înoate cu viteză în apă.

În vremea în care trăia acest mamifer, regiunea arctica era împădurită şi mult mai caldă decât în ziua de astăzi. Oamenii de ştiinţă sunt interesaţi în mod expres să afle de ce Puijila nu şi-a păstrat coadă sa lungă de-a lungul timpului.