Site de secrete, stiinta si metafizica

Bombardierul verde, o nouă specie de viermi înotători ce lansează “bombe”

2 10

bombardier verdeConform unor cercetări recente, efectuate de o echipă de oameni de ştiinţă americani, condusă de Karen Osborn de la Institutul de Oceanografie al Universităţii din California, San Diego, în Oceanul Pacific a fost descoperită o nouă specie de viermi înotători. Aceştia au primit numele ştiinţific de Swima bombiviridis (Bombardierul verde) şi prezintă următoarele caracteristici: au o lungime medie de 10 cm, trăiesc la adâncimi de până la 3600 m şi pot fi observaţi atât în partea de nord-est cât şi în partea vestică a oceanului.

Conform spuselor Karenei Osborn aceştia au un fel ciudat de a-şi folosi bioluminiscenţa: ei prezintă apendici, unii dintre aceştia de forma rotundă, alţii ovali sau lunguieţi, pe care îi eliberează din corp în clipa în care sunt deranjaţi. Odată eliberaţi, aceşti apendici produc o lumină verde. În general, “bombele” sunt în număr de 1-2, însă dacă se simt ameninţaţi sau hărţuiţi, viermii înotători pot elibera continuu astfel de apendici luminoşi, fiind capabili să îşi regenereze ulterior corpul.

Deşi până în prezent despre această specie nu existau informaţii, viermii de mare nu sunt animale rare, ei pot fi întâlniţi în grupuri numeroase de sute de indivizi, habitatul fiind principala cauză a lipsei de informaţii.

Sursa: www.bzi.ro

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie