Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Caracatiţele ar putea fi fiinţe extraterestre – susţine un studiu internaţional a 33 de cercetători

  •  
  •  
  •  
  •  

blankCaracatițele par a fi fiinţe destul de ciudate, chiar extraterestre uneori, dar este posibil să fie într-adevăr din alte lumi? Unii cercetători cred că da. Pe baza ADN-ului caracatițelor, a fosilelor găsite, precum și pe baza aspectului lor bizar, unii oameni de știință cred că aceste creaturi ar putea fi de origine extraterestră.

În martie 2018, într-o lucrare intitulată „Cauza exploziei cambiane – terestre sau cosmică?”, 33 de cercetători din Statele Unite, Marea Britanie, Australia, India și alte țări au explorat apariţia vieții în perioada cambriană. Ca parte a lucrării, cercetătorii au discutat despre calmari și caracatițe, inclusiv despre evoluția remarcabilă și diferențele față de alte fiinţe terestre. Ei au sugerat că aceste caracatițe şi calmari nu ar fi putut proveni de pe Pământ, ci din altă parte, dacă nu chiar ADN-ul provine dintr-o specie extraterestră.

Lucrarea de cercetare a fost publicată în „Progress in Biophysics & Molecular Biology”, o revistă respectată.

Teoria caracatiței extraterestre face parte din studiul cercetătorilor asupra cauzei exploziei cambiane, care a avut loc în urmă cu aproximativ 540 de milioane de ani în perioada cambriană. La momentul evenimentului, majoritatea creaturilor au apărut brusc; această creștere a tipurilor de specii a continuat timp de milioane de ani, rezultând majoritatea formelor de viață existente astăzi. De ce creșterea s-a întâmplat atât de brusc a fost întotdeauna o problemă dezbătută de oamenii de știință.

În lucrarea publicată de cei 33 de cercetători, ei au formulat o teorie conform căreia toată viața provine din virusuri, mai exact din retrovirusuri care conduc la procese evolutive. Dar de unde au provenit ele? Lucrarea de cercetare spune că este posibil să provină dintr-o altă lume. Teoria conform căreia diversificarea vieții pe planeta noastră a fost „însămânțată” dintr-o sursă extraterestră este cunoscută sub numele de teoria panspermiei. Conform acestei ipoteze, în loc ca totul să evolueze încet, viața a venit de la meteoriți și alte obiecte cerești care au bombardat lumea noastră. Teoria sugerează chiar că oamenii ar fi putut evolua din această viață extraterestră.

Lucrarea de cercetare sugerează, de asemenea, că, în cazul caracatiţelor, acestea n-ar fi evoluat din retrovirusuri, ci ar venit pe Pământ deja evoluate. Oamenii de știință spun că ouăle de caracatiță ar fi putut fi crioconservate după ce au fost fertilizate, apoi transportate pe Pământ pe o cometă sau un asteroid. Pe Pământ, ouăle au fost „înviate”, devenind caracatițe sau calamari. Cercetătorii susțin această teorie folosind dovezi fosile, subliniind perioada foarte scurtă de la existența organismelor unicelulare până la apariţia caracatițelor.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencedirect.com


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu