Americanii sunt disperaţi – au apărut viespile gigantice asiatice, ale căror înţepături pot omorî oamenii (chiar şi cei nealergici)!


Zilele trecute, la nord de Seattle (SUA), a fost descoperit o viespe gigantică (Vespa mandarinia) capabilă să omoare oameni și să distrugă familii întregi de albine, cauzând îngrijorări majore autorităților americane. A fost prima observare a periculoasei „viespi criminale” din America de Nord din acest an (2021).

Un locuitor a găsit viespea moartă pe 4 iunie 2021 și a raportat-o ​​imediat oficialilor din agricultură. Oamenii de știință au avertizat de luni de zile că specia ucigașă de viespe reprezintă o amenințare masivă pentru sănătatea publică.

În aprilie 2020, statul Washington (SUA) a fost invadat de aceeaşi viespe gigantică asiatică (vedeţi articolul – Pericol pentru locuitorii din statul american Washington: sunt invadaţi de viespile gigantice asiatice, ce provin din Asia de Est! Cum de au ajuns acolo?).

Viespea gigantă este o insectă ce are o lungime de peste 5 centimetri, poate produce o înțepătură dureroasă, uneori letală și vânează albinele care produc miere.

Viespea gigantică asiatică se găseşte în pădurile și în munții din estul și din sud-estul Asiei; ea se hrănește cu insecte mari, inclusiv cu alte viespi mai mici și cu albine. Are un cap gălbui-portocaliu, iar abdomenul prezintă dungi.

Înțepăturile acestei viespi sunt mari și dureroase, din cauza unei neurotoxine puternice. Înțepăturile multiple pot ucide oameni, chiar dacă aceştia nu sunt alergici la înţepături.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): the-sun.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock