Kosik, elefantul vorbitor dintr-o grădină zoologică din Coreea de Sud!


Kosik elefant vorbitorUn elefant dintr-o grădină zoologică din Coreea de Sud a atras atenţia unei echipe internaţionale de cercetători, deoarece se pare că animalul poate vorbi. Conform unor oficiali ai acestei grădini zoologice, elefantul de 20 de ani (pe nume Kosik) poate vocaliza cel puţin şapte cuvinte în coreeană, iar oamenii de ştiinţă abia aşteaptă să afle cum reuşeşte acest lucru.

Elefantul din zoo-ul coreean poate fi dovada faptului că un elefant nu uită niciodată. El poate repeta în coreeană cuvinte ca „bună”, „stai jos” sau „bine”. Oameni de ştiinţă ca dr. Daniel Mietchen, de la Universitatea din Jena (Germania) vor să ştie mai multe şi au venit la grădina zoologică să afle ce-l face pe Kosik să vorbească. „După câte ştim noi, Kosik e singurul elefant în viaţă capabil de acest lucru; mai există alţi elefanţi care au imitat sunete, ca cel al camioanelor sau sunetele altor elefanţi” a declarat dr. Mietchen.

Oamenii de ştiinţă spun că, prin intermediul lui Kosik, ar putea demonstra faptul că animalele sunt capabile să înveţe limbajul oamenilor, deşi este improbabil ca ele să înţeleagă sensul acestora. Conform lui Kin Jong-kap, îngrijitorul lui Kosik, pronunţia elefantului s-a îmbunătăţit foarte mult, începând din 2006, atunci când cuvintele au fost pronunţate pentru prima oară.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock