Cercetătorii au descoperit că delfinii pot face ceva incredibil pe care nicio altă specie nu o poate realiza, cu excepția oamenilor


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Delfinii sunt una dintre cele mai jucăușe și magice specii din întregul regn animal și sunt, de asemenea, mult mai inteligenți decât am crezut vreodată, mai ales conform cercetărilor recente. Deşi aceste iubite mamifere marine pot părea că se distrează întotdeauna de minune, adevărul este că sunt înconjurate de amenințări din toate părțile, ca de exemplu rechinii mari sau balenele ucigaşe.

Recent, oamenii de știință au descoperit ceva unic despre delfini, care se aplică exclusiv acestora, și face lumină asupra modului în care aceste ființe blânde și jucăușe supraviețuiesc și se dezvoltă în sălbăticie. La oameni, grupurile de prieteni, triburile, ierarhiile familiale și structurile similare sunt bine cunoscute și implementate destul de des, permițând grupurilor de oameni să lucreze împreună pentru a atinge obiective comune. În lumea delfinilor, un comportament similar a fost înregistrat, conform lui Luke Rendell, un ecologist comportamental de la Universitatea St. Andrews, despre ceea ce el a numit un „studiu revoluționar” asupra delfinilor.

Potrivit cercetării, delfinii au un concept de apartenență la echipă, un concept care poate suna simplu, dar de fapt el este prezent doar la oameni. Cercetarea poate ajuta să arate cum aceste mamifere marine mențin astfel de societăți complexe și unite. „Asemenea membrilor unei bande de stradă, delfinii masculi își cheamă prietenii atunci când vine timpul să facă un „raid”, sau, în cazul lor, să captureze și să apere femelele în călduri. Ei fac acest lucru învățând „numele” sau sunetele scoase de cei mai apropiați aliați ai lor, amintindu-și cine a cooperat constant cu ei în trecut”, se arată în studiu.

Delfinii masculi cooperează în mod obișnuit în perechi, pentru a lucra împreună în a găsi o femelă fertilă. Ei cooperează, de asemenea, în alianțe formate din până la 14 delfini pentru a se apăra împotriva încercării grupurilor rivale de a fura femela. Acești bărbați pot rămâne împreună toată viața, până la 40 de ani. Acești delfini învață de la mamele lor sunetele lor specifice și apoi învață să recunoască și să-și amintească fluierele altora. Iar fiecare sunet scos este similar cu modul în care o ființă umană își amintește numele altei persoane!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock