Femeia care poate „să guste” numele oamenilor

1.180 vizualizari

O femeie care suferă de sinestezie a fost bombardată cu cereri din partea oamenilor care i-au solicitat să le „guste” numele lor. Julie McDowall din Glasgow (Scoția) este capabilă să perceapă numele persoanei ca pe un gust fizic, datorită unei stări rare a creierului care determină ca două sau mai multe dintre simțurile ei să se unească.

„Am o afecțiune neurologică, sinestezia, care sună grav, dar este de fapt destul de amuzantă”, a spus ea. „Înseamnă că atunci când aud un cuvânt, pot gusta automat ceva. Uneori pot obține o senzație sau o imagine, dar mai ales obţin doar un gust. Alți oameni au versiuni diferite ale sinesteziei, aud muzică sau văd culori, dar eu am parte de gusturi și imagini ciudate”, a declarat femeia.

De exemplu, numele de Brian are gust de nucă de cocos mărunțită, în timp ce Graham are gust de… tocană rece! John are gustul unui buton din piele, în timp ce Danielle are un gust deosebit de spaghete. Gustul lui Wendy seamănă cu sucul de portocale, în timp ce Iisus are gustul bomboanelor cu ciocolată Maltesers.

Abilitatea unică a lui Julie a făcut ca femeia să fie foarte solicitată pe social media pentru a „gusta” diferite nume. „Este foarte distractiv, mai ales când sunt cu sora mea, Jen; putem compara numele și râde la gusturile ciudate pe care fiecare nume îl are”, a mai spus femeia.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): bbc.com
Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)