Site de secrete, stiinta si metafizica

Senzaţii ciudate şi experienţe teribile trăite de oameni pe locul unei bătălii din Anglia din 1644

124

Există în lume locuri care sunt pline de senzaţii puternice ale unor evenimente ce au avut loc în trecut. Dar poate că senzaţia de “trecut” există doar în minţile noastre…

Un asemenea loc ar fi Aughton Moss, comitatul Lancashire, undeva în Anglia. La o primă vedere, vizitatorul ce ajunge aici nu remarcă altceva decât câmpuri cultivate, un orăşel pe nume Ormskirk, câteva ferme împrăştiate şi nisipurile de la plaja Formby. Dar sub această aparenţă te aşteaptă mult mai multe, dacă este să-i luăm în serios pe numeroşii martori.

În 1644, în acest loc s-a dat o teribilă bătălie, decisivă pentru Războiul Civil din Anglia. Regaliştii din Ormskirk au fost atacaţi de o trupă condusă de un general scoţian, fidel Parlamentului. Spre teatrul acţiunii se îndreptau întăriri dinspre Liverpool. Sorţii bătăliei s-ar fi întors, dacă apărătorii nu şi-ar fi confundat salvatorii cu nişte noi inamici. Regaliştii s-au măcelărit între ei, iar Aughton Moss s-a înroşit de sânge.

Mulţi oameni, care habar nu aveau de cele întâmplate în această regiune liniştită, au receptat peste timp emoţiile acestei bătălii. Un om care se plimba pe acolo a relatat cum a crezut el că acolo se întâmplase un accident îngrozitor, din cauza durerii şi suferinţei care l-au lovit ca un val în timp ce mergea pe drumurile de ţară de prin preajmă. Alţii au auzit zgomote de bătălie şi cai galopând.

Pe plaja de la Formby, un cuplu de îndrăgostiţi nu a mai putut să pornească maşina parcată între dune, şi nici să deschidă capota, care părea închisă magnetic, în timp ce nisipul se agita frenetic în jurul lor şi zona părea inundată de o strălucire galbenă. În această mică zonă rurală s-a semnalat de multe ori receptarea unei stări morbide, a senzaţiei de disperare şi a zbuciumului unei bătălii.

Foto: wikimedia.org (Commons Creative – free)
Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie