Pterozaurul „Dragonul morţii” a fost descoperit în Argentina


Un nou tip de reptilă zburătoare din epoca dinozaurilor a fost descoperită în Munții Anzi din America de Sud. Datând de 86 de milioane de ani, noua specie – care a fost descoperită în vestul provinciei Mendoza din Argentina – era incontestabil masivă, măsurând până la 10 metri în lungime.

Numit Thanatosdrakon amaru (sau „dragonul morții”), acest gigant preistoric nu aparținea niciunui gen cunoscut anterior. „Nu avem o înregistrare actuală a vreunei rude apropiate care să aibă chiar o modificare corporală similară acestor animale”, a spus liderul proiectului, Leonardo Ortiz.

Descriind descoperirea drept „cel mai mare pterozaur, descoperit până acum, care a traversat cerul cretacic al Americii de Sud”, cercetătorii au remarcat că descoperirea lor vor extinde cunoștințele despre anatomia acestui grup divers de pterozauri.

Este suficient să spunem că „dragonul morții” ar fi fost o priveliște cu adevărat terifiantă de privit.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): jpost.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO