Misterioasa Inscripție Shugborough – nimeni n-a ştiut s-o descifreze până acum

  •  
  •  
  •  
  •  

Istoria este plină de rânduri enigmatice de texte, care cu greu au fost descifrate de către cineva. De la manuscrisul Voynich la codurile criptice ale „Ucigașului Zodiac”, întotdeauna au existat ghicitori ascunse. Însă, astăzi vă voi prezenta un monument, aflat la o mănăstire mare din Anglia, care prezintă o inscripţie enigmatică care nu a fost încă rezolvată, „Inscripția Shugborough”.

Există un monument care prezintă o replică a capodoperei lui Nicolas Poussin „Păstorii Arcadiei”, pe care stau scrise o serie de litere care par să fie fără semnificație: D OUOSVAVV M. Nimeni nu știe ce înseamnă această inscripţie, iar istoria pare că nu ne ajută. Monumentul a fost construit la mijlocul secolului al XVIII-lea, deși unii susțin că acest cod misterios a fost adăugat ulterior, deoarece nu a fost menționat în documente până în secolul al XIX-lea.

Cu timpul însă, au existat diferite „soluții” la inscripţia misterioasă:

* Amiralul George Anson, faimos pentru călătoriile sale în jurul lumii, e posibil să fi criptat un acrostic al unei scurte poezii în limba latină, în memoria soției sale. Acest verset se traduce în limba engleză ca: „Cea mai bună dintre soții, cea mai bună dintre surori, cel mai devotat văduv al virtuților voastre”.

* Literele sunt acrostihe în latină pentru versete biblice specifice.

* Alții au sugerat că literele reprezintă inițiale ale locuitorilor notabili din Shugborough Hall și din împrejurimile sale.

* S-a sugerat că literele, odată decodate, vor spune locația Sfântului Graal.

* Codul este, de fapt, în limba norvegiană, iar încercarea de a folosi limba latină sau limba engleză pentru a sparge codul este inutilă.

* Există mulți care cred că inscripția nu reprezintă litere, ci un șir de numere.

Atât Charles Dickens, cât și Darwin au încercat să rezolve această enigmă, dar au eșuat, lăsând în urmă misterioasa inscripție pentru generațiile următoare.


  •  
  •  
  •  
  •