Tărâmul secret Agartha din interiorul Pământului există? Locuitorii lui sunt mai avansaţi şi au 4 metri înălţime?


Agartha este un tărâm legendar care s-ar afla în centrul Pamântului. Agartha este legat de teoria „pământului gol şi locuibil în interior” și este un subiect popular în ezoterism. „Agartha” este una dintre cele mai des întâlnite nume citate pentru societatea locuitorilor avansaţi din interiorul Pământului, iar Shambala este uneori considerată a fi capitala Agarthei.

Agartha a mai fost cunoscută şi sub alte nume, ca „Țara interzisă”, „Țara apelor albe”, „Țara spiritelor radiante”, „Țara focului viu”, „Țara zeilor în viaţă” sau „Țara minunilor”. Hinduşii au numit-o „Aryavartha”, adică „Tărâmul arienilor” sau „Ţara celor nobili”. Ideea lumilor subterane poate să fi fost inspirată din credințele religioase antice ale lui Hades / Sheol / Iad.

Potrivit autorului francez Alexandre Saint-Yves d’Alveydre (1842-1909), împărăţia secretă a lui „Agartha” și toată înțelepciunea și bogăția ei va fi accesibilă pentru întreaga omenire, atunci când creștinismul va respecta poruncile care au fost elaborate odată cu Moise și Iisus, adică „atunci când anarhia care există în lumea noastră este înlocuită de sinarhie”. Saint-Yves oferă o descriere „plină de viață” a Agarthei, acest tărâm situându-se undeva în Tibet.

O sursă iniţială pentru credința în civilizațiile subterane este dată de cartea „The God Smoky” (1908) de Willis George Emerson (1856-1918), care pretinde a fi biografia unui marinar norvegian pe nume Olaf Jansen. Cartea explică modul în care Jansen a reuşit să navigheze şi să ajungă printr-o intrare în interiorul Pământului, la Polul Nord. Jansen ar fi trăit timp de doi ani cu locuitorii unui tărâm subteran, aceştia având o înălțime de 4 metri. Lumea lor ar fi iluminată de un frumos Soare central. Capitala ei ar fi fost Grădina Edenului din Biblie. Deşi Emerson nu folosește numele de Agartha, o lucrare ulterioară, intitulată „Agartha – Secretele orașelor subterane” identifică civilizația pe care Jansen a întâlnit-o cu cea a Agarthei, cetățenii săi fiind Agarthieni.

Într-o altă lucrare de ocultism, se vorbeşte despre marele regat al Lemuriei, situat în deșertul Gobi din Mongolia, care a fost distrus (împreună cu Mu) de către Atlantida, într-un război gigantic. Mu era un oraș mare pe suprafața actuală a deșertului Gobi. El avea două orașe-satelit, denumite Agartha Alpha și Beta, care au supraviețuit distrugerii.

Se spune că locuitorii din Agartha au cunoștințe și o expertiză științifică care este mult peste limitele celor care trăiesc pe suprafața planetei. Descendenții vechii Lemurii trăiesc acum în pace în cavernele subterane. Nu există intrări în Agartha Alpha și Beta decât din deșertul Gobi, dar acestea sunt păzite de o tehnologie iluzorie, care depășește înțelegerea științei moderne.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO