Arca lui Noe se află pierdută în Alaska? În arcă, amerindienii au găsit un cufăr misterios…

  •  
  •  
  •  
  •  

„Arca lui Noe” – nava care l-a salvat pe Noe şi familia sa de potopul universal – şi de care vorbeşte Biblia, precum şi alte legende ale lumii, n-a fost găsită niciodată, deşi au existat mai multe expediţii în căutarea ei. Marea majoritatea a specialiştilor plasează rămăşiţele imensei nave undeva în Munţii Ararat (au existat chiar şi fotografii aeriene cu această probabilă arcă), dar nimic nu e sigur.

În acest articol, însă, voi prezenta o dovadă (un extras dintr-un ziar american „San Jose News”, din 2 iulie 1902), în care se vorbeşte despre posibilitatea ca această arcă să se afle în Alaska! Eu vă prezint doar traducerea şi adaptarea articolului din ziarul respectiv, iar voi trageţi singuri concluziile…

„Iată povestea ciudată spusă de W. A. Reid, secretar al Asociaţiei tinerilor creştini din Skugway, care a revenit din Alaska, după ce a stat de vorbă cu indienii din Yukonul inferior, care au descoperit o navă imensă pe râul Porcupine, în apropierea Cercului Arctic, la nord de Rampart, Alaska. Indienii au povestit pentru prima dată lui H. F. Lischke, redactorul ziarului „Koyukuk News”.

Domnul Reid a vorbit cu indienii, care l-au convins că ei au văzut o navă. Când au fost întrebați despre dimensiunile navei, ei au indicat o lungime de 400 de metri. Indienii au mai spus că tot ce era legat de navă era pietrificat. Indienii au intrat înăuntru şi, printre alte lucruri găsite acolo, au dat de un cufăr, pe care l-au dat jos din navă, însă, spre dezamăgirea lor, acesta nu a putut fi deschis. Apoi, ei şi-au dat seama că era ceva conectat cu Sfântul Spirit, aşa că au lăsat cufărul.

Indienii Yukon erau familiari cu Biblia şi erau convinşi că acea navă nu era altceva decât Arca lui Noe. Domnul Reid intenţionează să se reîntoarcă în Alaska în această vară, şi va apela la ajutorul unor indieni şi a unor ofiţeri de armată în expediţia sa. Nava este situată în apropierea vârfului unui deal, la sute de metri deasupra nivelului mării”.

P.S. Sunt foarte curios dacă expediţia din vara anului 1902 a mai avut loc şi dacă a avut vreun rezultat…

 

Foto: sketchport.com (Creative Commons – free)

  •  
  •  
  •  
  •  

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page