Ghiulele de tun ale lui Vlad Ţepeş au fost descoperite în Bulgaria


Mai multe ghiulele de tun folosite de Vlad Ţepeş în secolul al XV-lea au fost descoperite în orașul bulgăresc Svishtov.
Descoperirea a fost făcută de prof. Nikolai Ovcharov de la Institutul Național și Muzeul de Arheologie din Sofia și de echipa sa, în timpul săpăturilor făcute la Cetatea Zishtova din Bulgaria.

Se pare că ghiulele de tun au fost folosite în timpul luptei lui Vlad Ţepeş cu turcii în anul 1461. „Ceea ce este interesant este că am găsit asemenea ghiulele din perioada timpurie otomană”, a spus Ovcharov. „Ghiulele au fost folosite pentru culverine – acestea fiind tunuri timpurii utilizate din secolul al XV-lea până în secolul al XVI-lea. Nu există nicio îndoială că ele sunt legate de asediul și de cucerirea Cetății Zishtove de către Vlad Dracula în 1461.”

P.S. Ştirea aceasta a apărut pe site-ul foxnews.com, dar mă miră faptul că un profesor de arheologie din Bulgaria îl face pe Vlad Ţepeş, domnitorul român din secolul al XVI-lea, drept „Vlad Dracula”, amintind fără doar şi poate de celebrul personaj Dracula din romanul SF a lui Bram Stoker. Şi asta cu toate că istoricii ştiu că nu există nicio legătură (decât în mintea unora) între personajul istoric real Vlad Ţepeş şi Dracula…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO