Un telefon misterios a fost primit de un reporter, cu 25 de minute înainte de asasinarea preşedintelui american Kennedy


Un ziar britanic a primit un apel misterios cu numai 25 de minute înainte de asasinarea preşedintelui american J.F. Kennedy, pe 22 noiembrie 1963. Potrivit documentelor declasificate recent cu privire la asasinarea lui Kennedy, apelul telefonic misterios a fost făcut către un reporter de la „Cambridge News” cu aproape jumătate de oră înainte ca președintele american să fi fost împușcat și ucis în Dallas, Texas.

Un memoriu trimis directorului FBI spune: „Serviciul de Securitate britanic (MI-5) a raportat că la 18:05 GMT, pe 22 noiembrie, a fost efectuat un apel telefonic anonim în Cambridge, Anglia, către un reporter al lui „Cambridge News”. Apelantul a spus că reporterul ar trebui să sune la Ambasada americană din Londra pentru niște veşti extrem de importante și apoi a închis. După ce preşedintele a fost omorât, reporterul a informat poliția din Cambridge despre apelul anonim, iar poliția a informat MI-5. Conform calculelor lui MI-5, apelul a avut loc cu aproximativ 25 de minute înainte ca președintele să fi fost împușcat”.

Reporterul de la Cambridge nu a mai primit niciodată până atunci un astfel de telefon, MI-5 spunând despre el că era cunoscut ca o persoană sănătoasă la cap şi serioasă. O posibilitate ar fi fost aceea ca apelul să fi venit de la un prieten al lui Lee Harvey Oswald, presupusul asasin al lui Kennedy.

„Acest eveniment rămâne unul misterios”, a spus istoricul Mike Petty. „Se pare că există un număr de reporteri care au lucrat acolo şi care, în 1981, nu-şi aminteau de telefon”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): telegraph.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock