Acceleratorul de Particule CERN de la Geneva va fi închis 2 ani. Ce secrete se ascund în spatele acestei decizii?


CERN (Organizaţia Europeană de Cercetare Europeană) a hotărât să închidă pentru 2 ani Acceleratorul de Particule de la Geneva (Large Hadron Collider – LHC), cel mai mare din lume, anunţă home.cern.

Acceleratorul a fost oprit pe 3 decembrie 2018. Motivul din spatele închiderii ar fi acela că LHC are nevoie de timp pentru upgrade-uri importante și pentru întreținere, iar acestea sunt de așteptat să dureze până la doi ani.

Acceleratorul de Particule, care este situat în apropiere de Geneva, a fost creat pentru a înţelege mai bine fizica atomică, inclusiv modul în care anumite elemente reacţionează între ele. Upgrade-ul va permite o o creștere semnificativă a coliziunilor între particule, iar lucrările de întreţinere presupun înlocuirea sistemului de ventilație și a diferitelor cabluri arse.

Îmbunătățirile tehnologice ale LHC vor avea ca rezultat creșterea nivelului de energie, de până la 14 trilioane de volți. Una dintre îmbunătățiri va avea ca rezultat o creștere a luminozității, dar şi adăugarea a peste 100 de magneți pentru a controla mai bine fasciculul de particule, permițând astfel mai multe coliziuni.

LHC este renumit pentru descoperirea bosonului Higgs, un indicator al câmpului Higgs invizibil, care există teoretic peste tot în Univers.

P.S. Însă, pe un forum de conspiraţii, cititorii au alte idei despre închiderea Acceleratorului de Particule. Să vă redau câteva dintre ele:

1) Acceleratorul de Geneva va fi închis pentru totdeauna.

2) Oamenii de ştiinţă s-au speriat pentru că s-au produs câteva găuri negre artificiale, care pot pune în pericol lumea.

3) Totul e un teatru. Ei fac nişte modificări pentru ca Pământul să fie scos de pe orbită…

Foto: flickr.com
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO