Extraterestrul de la Roswell: un fals ordinar

roswellPe 5 mai 1995, un producător de film londonez, Ray Santilli, prezenta în premieră câteva cadre din presupusa autopsie a unui extraterestru. Cadavrul aparţinea, spunea el, uneia dintre fiinţele găsite pe nava cosmică prăbuşită la Roswell, în Statele Unite, în 1947.

Filmul a stârnit senzaţie şi se spune că a fost vizionat în întreaga lume de peste 1 miliard de oameni. Până la urmă, filmul s-a dovedit a fi o mare farsă. Aşa-zisul extraterestru era de fapt un manechin umplut cu creier de oaie şi viscere de pui, cumpărate dintr-un magazin de carne. Tot filmul nu a fost filmat în anul 1947, ci în 1995 într-un apartament din Londra.

Cel care a realizat efectele speciale, care a indus pe atâţi de mulţi oameni în eroare, a fost John Humphreys, un specialist în efecte speciale, care a participat şi la alte filme.

Printre lucrurile care i-au dat de gol pe producătorii acestui documentar fals amintim: pe peretele sălii de autopsie apare un semn de avertizare ce nu era folosit în 1947, iar extraterestrul pare încheiat la gât cu un fermoar fabricat în China!

Comments are closed.