Site de secrete, stiinta si metafizica

Extraterestrul de la Roswell: un fals ordinar

4 16

roswellPe 5 mai 1995, un producător de film londonez, Ray Santilli, prezenta în premieră câteva cadre din presupusa autopsie a unui extraterestru. Cadavrul aparţinea, spunea el, uneia dintre fiinţele găsite pe nava cosmică prăbuşită la Roswell, în Statele Unite, în 1947.

Filmul a stârnit senzaţie şi se spune că a fost vizionat în întreaga lume de peste 1 miliard de oameni. Până la urmă, filmul s-a dovedit a fi o mare farsă. Aşa-zisul extraterestru era de fapt un manechin umplut cu creier de oaie şi viscere de pui, cumpărate dintr-un magazin de carne. Tot filmul nu a fost filmat în anul 1947, ci în 1995 într-un apartament din Londra.

Cel care a realizat efectele speciale, care a indus pe atâţi de mulţi oameni în eroare, a fost John Humphreys, un specialist în efecte speciale, care a participat şi la alte filme.

Printre lucrurile care i-au dat de gol pe producătorii acestui documentar fals amintim: pe peretele sălii de autopsie apare un semn de avertizare ce nu era folosit în 1947, iar extraterestrul pare încheiat la gât cu un fermoar fabricat în China!

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie