Acesta să fie adevărul despre OZN-ul secret prăbuşit în Rusia în anul 1968, şi investigat de agenţii KGB?

  •  
  •  
  •  
  •  

În anul 2011, scriam acest articol intitulat „Filmul (ce pare) autentic al unui OZN prăbuşit în fosta URSS şi investigat de agenţii KGB„, în care vorbeam despre un filmuleţ extras dintr-un documentar difuzat pe Channel TNT intitulat „Dosarele OZN secrete ale KGB-ului” şi care a fost difuzat pe 30 august 1997. În filmuleţ apare atât personal militar, cât şi KGB-işti care se află la locul de prăbuşire al unui presupus OZN. La un moment dat, în filmuleţ se poate observa un om, ce pare a fi agent KGB, care dă ordine ca una din camere să filmeze discul de foarte aproape. Totodată, observăm că un cameraman filmează şi interiorul OZN-ului, dar această bucată nu apare pe filmul original.

În film mai vedem cum două camioane cu soldați merg până la pădure, urmate de mașini cu ofițeri. În spatele copacilor se vede un disc de 4-5 metri în diametru, înfipt oblic în pământ. Căzând în acest unghi, OZN-ul trebuie să fi tăiat o mulțime de copaci, dar toți cresc normal.

Nu se ştie dacă filmarea este una autentică sau regizată. Conform informaţiilor oferite de documentarul din 1997, filmuleţul ar fi fost cumpărat din arhiva KGB de la mafia rusă, pentru suma de 10.000 de dolari. Accidentul OZN ar fi avut loc în apropierea orașului Berezovski (regiunea Sverdlovsk) în noiembrie 1968.

Însă, conform site-ului rusesc kp.ru, totul a fost o farsă. Iată ce ne spune site-ul respectiv:

* Când controversele legate de acest film au ajuns în Rusia, directorul asistent al Kinostudiya din Gorki, Olga Dolgaleva a recunoscut imediat că totul a fost regizat în regiunea Moscovei, iar „farfuria zburătoare” a fost făcută din spumă.

* În iarna anului 1998, doi oameni de televiziune americani au apărut la Moscova și i-au făcut lui Olga o ofertă. Locația pentru filmări a fost satul Alabino, la baza Studioului de Film Gorki.

* Soldații au fost reali; unitatea militară din zonă a pus la dispoziţie „figuranții”. Au apărut dificultăți cu recuzita – unii soldați au fost nevoiți să ascundă pantaloni în stil nou sub pardesiu. Potrivit lui Dolgaleva, „oamenii în civil” au fost interpretați de actori ruși puțin cunoscuți.

Singura chestie care nu se potriveşte din spusele site-ului rusesc e următorul lucru: se vorbeşte că în iarna anului 1998, doi oameni de televiziune americani au venit pentru a realiza această farsă. Însă, documentarul a fost deja difuzat în august 1997. Ceva nu se leagă…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu