Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Aţi auzit vreodată de Ronald Opus şi de cel mai straniu caz de sinucidere din istoria lumii? Poţi fi în acelaşi timp şi criminal şi victimă?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankPe Internet a apărut următoarea legendă urbană: pe 23 martie 1994, un bărbat american pe nume Ronald Opus, a decis să-și pună capăt vieţii, așa că s-a sinucis sărind de pe acoperișul clădirii în care locuia. El a făcut acest lucru și a lăsat în urmă o notiţă pentru familia sa, afirmând: „Mi-am pierdut toate speranțele de a duce o viață mai bună.”

Dar, pe 24 martie, raportul său medico-legist afirma că Ronald a fost împușcat în cap, în momentul în care sărea de pe acoperiş, aceasta fiind cauza morţii sale. Ancheta ulterioară a dezvăluit faptul că glonțul care a provocat moartea lui Ronald a fost tras de la etajul 9 al aceluiași imobil în care locuia. Un cuplu de bătrâni locuia acolo de mult timp. Vecinii au spus că acest cuplu obișnuia să se certe tot timpul și, în mod ciudat, când Ronald a sărit de pe acoperiș să se sinucidă, în același timp, l-a văzut pe un bătrân ținând în mână o armă, amenințându-şi soția că o va ucide. Când bătrânul a tras în soţia sa, glonțul a ratat-o pe femeie ​​și a lovit accidental capul lui Ronald, care tocmai sărea de pe acoperișul clădirii.

Când cazul a apărut în instanță, bătrânul a insistat că, deşi se certa tot timpul cu soţia, și o amenința, arma era întotdeauna goală. După investigații suplimentare, un fapt ciudat a ieșit la iveală: o rudă a bătrânului cuplu l-a văzut pe fiul celor doi punând un glonţ în arma bătrânului. Ulterior s-a constatat că motivul a fost acela că, deşi fiul lor a cerut mamei sale bani, aceasta l-a refuzat, așa că şi-a făcut un plan pentru a scăpa de părinţii săi. Știa foarte bine că ei obișnuiau să se certe tot timpul, și, când data viitoare tatăl său va trage asupra mamei sale cu acest pistol „gol”, mama sa va muri, deoarece acum arma era încărcată, iar apoi tatăl său va fi închis.

Dar lucrurile nu au decurs conform planului. Glonțul nu a lovit-o pe mama sa, în schimb, a lovit capul lui Ronald care se arunca în gol pentru a se sinucide. Aşa că vinovatul acestui caz de sinucidere-omor era acum fiul lor. Ciudat!

Dar, cel mai ciudat lucru din toată această poveste ar fi acela că Ronald era de fapt fiul cuplului de bătrâni! A introdus un glonț în arma tatălui său, pentru a scăpa de părinţi. Dar, din cauza condițiilor financiare proaste, a decis să se sinucidă. Când a sărit de pe acoperișul clădirii cu 10 etaje, același glonț l-a lovit în cap. Deci, în acest mod, Ronald este şi criminal și victimă în același timp!

Deși întreaga poveste pare a fi un caz de crimă adevărat, Ronald Opus este subiectul unui caz fictiv, adesea raportat greșit ca fiind o poveste adevărată. Cazul a fost relatat inițial de Don Harper Mills, pe atunci președinte al Academiei Americane de Științe Legale, într-un discurs din 1987. După ce a început să circule pe Internet ca o poveste adevărată și a atins statutul de legendă urbană, Mills a declarat că el inventat povestea, „pentru a arăta cât de diferite consecințe juridice pot apare într-o anchetă de omucidere.”

Povestea a apărut pentru prima dată pe Internet în august 1994 și a fost difuzată pe larg pe diferite pagini web. Dar, într-o propoziție, întreaga poveste este o farsă!


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal