Bărbatul însărcinat! Nu credeţi? E pe bune…

insarcinatSite-ul www.malepregnancy.com, ce a apărut în anul 1999, pretinde că a găsit primul bărbat din lume care a rămas însărcinat, pe nume Lee Mingwei. Vizitatorii site-ului pot inspecta o serie de documente despre sarcina lui Mingwei. Astfel, există o mulţime de ştiri, poze, clipuri video, ecografii, imagini cu ultrasunete şi măsurări ale presiunii sângelui.

În site este prezentată o descriere exactă despre cum a reuşit dl. Mingwei să devină însărcinat. Mai întâi, bărbatul a primit o doză orală de hormoni feminini, pentru ca trupul său să fie receptiv pentru sarcină. Apoi, un embrion ferilizat a fost implantat în cavitatea sa abdominală. Acest embrion secretă hormoni care asigură creşterea şi dezvoltarea fetusului. În final, în momentul în care fetusul va fi pregătit de naştere, doctorii vor efectua o operaţie cezariană.

Până la urmă, totul s-a dovedit o farsă de proporţii, pusă la cale de un regizor de film, pe nume Virgil Wong, care şi-a descris site-ul ca fiind un “proiect de artă”. Wong a reuşit să păcălească mii de oameni, fiind contactat de numeroşi bărbaţi care ar fi dorit să fie următorii bărbaţi însărcinaţi.

Totuşi, ar fi posibil ca bărbaţii să rămână însărcinaţi?

Timp de decenii întregi, doctorii au speculat posibilitatea ca un bărbat să rămână însărcinat. În mod teoretic, s-ar putea face o sarcină ectopică în corpul unui bărbat (sarcina ectopică semnifică dezvoltarea unui fetus în afara uterului). Aceste condiţii, foarte rar apar şi în femeie. Totuşi, ele sunt considerate a fi foarte periculoase. Pentru ca un bărbat să poarte o sarcină ectopică, ar trebui să-şi asume riscuri mari. Totuşi, în anii ’60, Dr. Cecil Johnson, cercetător la Universitatea de Medicină George Washington, a susţinut că implantat un embrion fertilizat în abdomenul unui bărbat, care s-a dezvoltat timp de 4 luni înainte ca sarcina să se sfârşească. Totuşi, dr. Jacobson nu şi-a publicat rezultatele.

În anul 2002, un doctor chinez şi-a recrutat voluntari pentru a participa la un “experiment de sarcină masculină”. Totuşi, proiectul său n-a fost aprobat de autorităţile chineze.

Lasă un comentariu