Despre cartea lui Radu Cinamar – „Viitor cu cap de mort”: tunelurile de sub Munţii Bucegi există, dar lipsesc cu desăvârşire

  •  
  •  
  •  
  •  

Până în prezent, recunosc că nu m-a interesat extraordinar de mult subiectul tunelurilor misterioase din interiorul Munţilor Bucegi, poate cu excepţia acestui articol https://www.lovendal.ro/wp52/armata-americana-a-inceput-sa-fie-interesata-de-muntii-bucegi-incepand-cu-anul-1995-ca-urmare-a-unor-structuri-misterioase/. De ce spun asta? Pentru că mi se pare un subiect SF, iar singurele mărturii sunt cele provenind din cartea „Viitor cu cap de mort” a lui Radu Cinamar. Mulţi cred că aţi auzit de această carte, dar pentru cei care nu ştiu încă nimic despre ea, iată un scurt rezumat al ei (descrierea nu-mi aparţine):

“Viitor cu cap de mort” uimeşte mai ales prin revelarea unor realităţi nebănuite, care ne orientează atenţia şi interesul către domeniile enigmatice ale vieţii şi civilizaţiei umane. În vara anului 2003, într-o zonă neumblată din Munţii Bucegi, echipa Departamentului Zero (o secţiune ultrasecretă a Serviciului Român de Informaţii) a făcut o descoperire epocală care ar putea schimba complet destinul omenirii. Presiunile diplomatice colosale efectuate de Statele Unite ale Americii asupra guvernului României pentru a nu divulga această descoperire lumii întregi au condus la o înţelegere temporară între cele două state şi la o inedită colaborare de ordin ştiinţific şi militar în cadrul echipei speciale care a plecat în “Marea expediţie”. Implicaţiile sunt însă mult mai complexe, datorită imixtiunii ordinului ocult al Iluminaţilor, care a urmărit să preia controlul atât asupra locaţiei descoperii, cât şi asupra expediţiei româno-americane. Expert în studierea şi cercetarea fenomenelor stranii şi totodată conducătorul unor operaţiuni de importanţă strategică excepţională pentru statul român, Cezar Brad este eroul evenimentelor şocante care s-au petrecut în Munţii Bucegi, dar şi a celor două întâlniri memorabile cu un reprezentant de frunte al Iluminaţilor, membru al grupului Bilderberg.”

Sincer, am citit şi eu cartea şi pot să spun că nu m-a impresionat cu nimic. Poate fi considerat un roman SF şi nimic mai mult. Cel mai misterios este însă autorul, Radu Cinamar, pe care nimeni nu l-a văzut niciodată. E clar că e un pseudonim, dar cine se ascunde în spatele său? Unii zic că ar fi Dan Bozaru, mare yoghin, ce face parte din conducerea sectei MISA a lui Gregorian Bivolaru. Eu însă cred, după ce am citit această carte, că e scrisă de penibilul ofiţer de securitate Pavel Coruţ, deşi acesta a negat că ar fi avut vreo contribuţie. Recunosc în „Viitor cu cap de mort” o parte din ideile lui Coruţ. Acum..e posibil ca un nebun să se fi inspirat şi din creaţiile lui Coruţ şi să fi încropit un ditamai roman SF, care – trebuie să recunoaştem – că a avut succes.

Celor care cred în existenţa acestor tuneluri misterioase, atât le pot spune: dacă ele ar fi cu adevărat, în zonă ar trebui să existe o prezenţă militară permanentă care să împiedice orice civil să ajungă la ele. În ultimii ani, am fost de mai multe ori în zona Bucegi şi n-am prea văzut militari, lăsând posibilitatea oricărui pasionat de munte să descopere „tunelurile ce ar putea schimba destinul omenirii”… Sunt penibili cei ce cred aceste lucruri! Mult succes în găsirea tunelurilor energetice…din imaginaţie!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu