Bonusuri de milioane de dolari pentru directorii băncilor americane falimentare


Alan Fisherman, director al Washington Mutual, abia instalat în funcţie, înainte ca banca să dea faliment, va rămâne în istoria lumii drept managerul cel mai bine plătit pentru cea mai puţină muncă: 19 milioane de dolari pentru trei săptămâni. Nici fostul director executiv, Kerry Killinger, care a fost dat afară pentru că a permis expunerea băncii de economii pe sectorul creditelor subprime, n-a fost uitat. El a primit 54 de milioane de dolari în ultimii cinci ani şi este eligibil pentru o primă de concediere de 20 de milioane de dolari. John Thain, de la Merrill Lynch, a primit în luna noiembrie anul trecut un bonus de 15 milioane de dolari la semnarea contractului, iar acum va primi alte 10 milioane de dolari. Kenneth Lewis, directorul Bank of America, a primit 98,6 milioane de dolari în ultimii trei ani. Robert Steel, executivul de la Wachovia, a primit în iulie un bonus de 10 milioane de dolari.

Angelo Mozilo, fostul director al Countrywide, a primit 362 milioane de dolari din 2005 până în 2007. Lloyd Blankfein, de la Goldman Sachs, a luat 70,3 milioane de dolari, iar în 2007 James Dimon, şeful de la JP Morgan, a încasat 28 milioane de dolari. De la naţionalizate, Richard Syron de la Freddie Mac a primit 18 milioane de dolari, Daniel Mudd, de la Fannie Mae, a primit 11,6 milioane de dolari, iar Martin Sullivan, de la AIG, a ridicat 14 milioane de dolari. Ultimul, dar nu cel din urmă este James Cayne, fostul conducător al Bear Sterns, care şi-a mărit conturile numai în 2006 cu 33,9 milioane de dolari.

În total, băncile de investiţii au dat în 2007 prime şi bonusuri salariaţilor proprii totalizând 39 miliarde de dolari, în vreme ce tot anul trecut au concediat 6.200 de oameni, iar acţionarii lor au avut pierderi de 80 miliarde de dolari. Adică o medie de 219.000 de dolari pentru fiecare din cei 186.000 de angajaţi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock