De ce NASA studiază „Ultima Thule”, cel mai îndepărtat corp ceresc explorat vreodată? Răspunsul ar putea fi unul şocant…


Precum unii au aflat deja, nava spaţială NASA New Horizons (lansată în spaţiul cosmic în 2006 pentru a studia planeta pitică Pluto), după ce şi-a îndeplinit misiunea iniţială, a trecut la studiul unor obiecte din Centura Kuiper, de la marginea sistemului nostru solar. În ultima perioadă, cercetările astronomice s-au concentrat pe corpul ceresc Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată în sistemul solar.

Ultima imagine publicată de NASA arată că Ultima Thule are forma unui „om de zăpadă”, prin cele două corpuri suprapuse. New Horizons se află la mai mult de 6,5 miliarde de kilometri de Pământ; Ultima Thule se află în ceea ce se numeşte centura Kuiper, o porţiune de material îngheţat care orbitează Soarele cu mai mult de 2 miliarde km depărtare decât planeta Neptun.

Eu stau şi mă întreb: de ce studiază NASA acest corp ceresc extrem de îndepărtat, de la marginea sistemului nostru solar? Doar de dragul de a cerceta cel mai îndepărtat obiect ceresc sau o fi şi un alt motiv ascuns? Oare Ultima Thule o fi vreun corp natural sau vreo construcţie artificială?

Vă mai amintiţi de cometa 67/P Ciuriumov – Gherasimenko, pe care Agenţia Spaţială Europeană a cercetat-o în 2014? De acolo s-au auzit un sunet misterios, iar unii conspiraţionişti au sugerat ideea că Ciuriumov – Gherasimenko n-ar fi altceva decât o străveche navă spaţială, deghizată sub forma unei comete, ce a fost construită de o civilizaţie extraterestră avansată, pentru a explora Universul (citiţi mai multe AICI: Sonda spaţială Rosetta, ajunsă lângă cometa 67/P, a detectat un sunet misterios! Ar putea fi această cometă o navă spaţială extraterestră construită cu milioane de ani în urmă?).

Să fie acelaşi raţionament valabil şi în cazul lui Ultima Thule?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock