Google Earth a surprins ceva incredibil: pe planeta Marte se poate observa o suprafaţă mare cu apă!?


Imagine: captura Google Earth

Foarte interesantă şi şocantă descoperirea făcută pe canalul de YouTube „Misteries” şi publicată pe 3 octombrie 2019. Astfel, pe următoarele coordonate de pe Google Earth ale planetei Marte – 0 53’34.71″ S 75 56′ 29.43″ W putem vedea ceea ce pare a fi un lac (sau mare interioară) cu apă, pe planeta roşie! Sau, cel puţin, dacă acolo nu mai există apă, în trecut a fost cu siguranţă.

E foarte supărător faptul că fotografiile NASA de pe planeta roşie au nuanţe roşiatice şi nu ne putem da seama de adevărata culoare. Aşa cum arătam într-un articol mai vechi – Marte nu e chiar o „planetă roşie”! NASA a modificat în mod intenționat imaginile de pe Marte, pentru a face să arate ca o planetă pustie și lipsită de viață! – ni s-a încetăţenit ideea că planeta Marte ar avea culoarea roşie. Dar, chiar NASA a recunoscut că toate culorile fotografiilor de pe suprafața marțiană sunt în mare parte o viziune „artistică” și nu reprezentintă culorile reale ale suprafeței. Desigur imaginile obținute de pe planetă sunt un mozaic de diverse peisaje, luate la momente diferite și în diferite condiții meteorologice.

Mulți oameni cred că NASA ascunde de fapt o mulțime de informații de pe Marte. Numeroşi ufologişti sugerează că NASA a modificat în mod intenționat imaginile de pe Marte, pentru a face să arate ca o planetă pustie și lipsită de viață, în timp ce adevărul este foarte diferit de ceea ce NASA și alte agenții spațiale ne spun.

Dar este posibil – dacă nu acum – cel puţin în trecutul îndepărtat, planeta Marte să fi avut oceane, păduri şi vieţuitoare, fiind o planetă extrem de ospitalieră pentru viaţă. Însă atunci, Marte se află pe o altă orbită, mai apropiată de Soare; apoi, un eveniment cosmic tragic, a dus această planetă pe orbita actuală.

Videoclipul YouTube cu „apa” de pe Marte îl puteţi vedea AICI.

Imagine: captura YouTube