Uluitor: oamenii de ştiinţă bănuiesc că în norii misterioşi de pe planeta Venus s-ar putea găsi viaţă extraterestră!


Oamenii de știință sunt dornici să lanseze o misiune pe Venus pentru a investiga dungile întunecate misterioase din nori. Cu temperaturi la suprafață extrem de ridicate și cu o presiune atmosferică uluitoare, planeta Venus ar putea părea ultimul loc pentru a căuta viața extraterestră în propriul nostru sistem solar.

Totuşi, o serie de linii întunecate misterioase au fost observate în atmosfera planetei, iar unii oameni de știință cred că acestea ar putea fi dovada existenţei unor organisme microbiene.

Atât Rusia, cât și SUA, speră să își unească forțele pentru a lansa o nouă misiune de explorare a planetei Venus, pentru a ajuta la dezvăluirea secretelor acestei lumi misterioase, precum și pentru a investiga posibilitatea ca aceste linii întunecate să aibă legătură cu viaţa extraterestră. O astfel de misiune ar putea fi lansată până în 2025.

„Nu pot să spun că există viață microbiană în norii din Venus”, a declarat cercetătorul Sanjay Limaye de la Universitatea din Wisconsin. „Dar asta nu înseamnă că ea nu se află acolo. Singurul mod de a afla este acela de a merge acolo și a proba atmosfera”.

Sursa: phys.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO