Păianjenii au nişte puteri extraordinare, fiind comparabili cu super-eroii din benzile desenate! O mare enigmă a naturii!


paianjen puternicÎntotdeauna am admirat păianjenii, nu pentru aspectul lor fizic, ci pentru că, raportat la mărimea lor, par nişte fiinţe foarte inteligente (ce magistral îşi ţes ei pânza pentru a prinde insectele). Dar acum, am şi alte motive de admiraţie, aşa cum am aflat dintr-un articol publicat de BBC. Se pare că, făcând comparaţia cu oamenii, păianjenii sunt capabili de unele fapte impresionante în ceea ce priveşte viteza, forţa şi rezistenţa.

Păianjenii s-ar putea să nu fie cei mai populari membri ai regnului animal, dar când te uiţi mai atent la ceea ce sunt ei capabili de fapt, toate aceste lucruri nu fac decât să te uimească.

Există două categorii principale de păianjeni, cei constructori de pânze și vânătorii. Constructorii de pânze sunt, în general, mai lenţi și se bazează pe construirea de straturi subțiri de pânze, așteptând apoi ca prada să vină la ei; păianjenii-vânători sunt de obicei mai rapizi şi se bazează pe vederea lor relativ bună, pentru a localiza prada. Aceste competențe nu ar putea fi prea impresionante la prima vedere, dar dacă dacă luăm dimensiunea unui păianjen şi o comparăm cu dimensiunea unui om, atunci abilitățile insectei devin brusc comparabile cu cele ale unui super-erou din benzi desenate: Superman, Spiderman…

De exemplu, să ne referim la săritura unui păianjen: acesta este capabil de a sări o distanță care este de până la 50 de ori lungimea corpului său, exact ca şi cum un om ar sări pe lungimea unui teren de fotbal, într-un singur salt, adică vreo 90 de metri!

De asemenea, unii păianjeni pot fugi cu o viteză echivalentă cu de 70 de ori lungimea corpului într-o secundă, ceea ce înseamnă că un asemenea păianjen este de 10 ori mai rapid decât un campion olimpic la atletism! Păianjenii au, totodată, puteri extrem de mari, fiind capabili să transporte de 170 de ori greutatea propriul corp, în timp ce stau agățaţi cu capul în jos. Acest lucru ar echivala cu om capabil să care deasupra sa un autobuz, în timp ce merge.

Incredibil!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock