În papirusul egiptean Edwin Smith se găsesc tratamente medicale miraculoase, vechi de aproape 4.000 de ani! Ele se folosesc cu succes chiar şi astăzi!


tratamente medicale egipteneCivilizația din Egiptul antic înseamnă nu numai morminte, faraoni și piramide, dar, de asemenea, şi toate aspectele vieții umane. Papirusurile medicale egiptene prezentau o varietate de diagnostice și tratamente medicale, pe care le mai folosim şi în ziua de astăzi. Medicina vechilor egipteni ajunsese la un standard foarte ridicat, iar reputația ei s-a răspândit şi în teritoriile învecinate. Medicina egipteană este una dintre cele mai vechi din lume; din secolul al 33-lea î.Hr. şi până la invazia persană din 525 î.Hr., practica medicală egipteană a rămas cunoscută ca fiind extrem de avansată pentru perioada sa. Homer a scris chiar și în Odiseea că: „în Egipt, bărbații sunt mai calificați în medicină decât în oricare altă parte.”

În special medicina complementară pe bază de plante juca un rol-cheie în societatea egipteană. Suluri antice egiptene prezintă o serie de tratamente care au salvat vieti si au vindecat o mulţime de boli. Dovada se găseşte în mormintele și templele subterane, unde arheologii au descoperit o serie de documente medicale si pergamente, printre care amintesc papirusul Ebers, papirusul Edwin Smith sau papirusul Hearst.

Papirusul Edwin Smith, datând din secolul al XVII-lea î.Hr., este unul dintre cele mai vechi documente medicale cunoscute în istorie. Din el aflăm multe lucruri interesante, ca de exemplu faptul că egiptenii consumau usturoi crud şi ceapă pentru pentru a vindeca astmul bronșic și bolile pulmonare. De asemenea, ei mai foloseau în tratament smirna, ​​tămâia, feniculul, cimbrul, ienupărul sau planta de aloe. Căţeii de usturoi proaspăt erau maceraţi într-un amestec de oțet și apă, fiind folosiţi pentru durerile de gât şi durerile de dinţi.

Egiptenii mai știau despre puterile vindecătoare ale mierii de albine. De fapt, prima recunoaștere oficială a importanței acestui aliment datează de pe timpurile primei dinastii egiptene. În templul Soarelui de la Niuserre, apicultorii sunt prezentaţi în hieroglife suflând fum în faguri. Mierea era pusă imediat în borcane și sigilată și, prin urmare, ea putea fi păstrată timp de ani de zile și utilizată pentru producerea de medicamente și unguente. Mierea era folosită chiar şi ca un antibiotic natural.

Papirusul Edwins

Papirusul Edwin Smith este încă utilizat chiar şi de către medicina modernă, fiind privit ca un adevărat manual de învățare. Sulul conţine peste 700 de tratamente, cu diverse combinaţii din animale, legume, fructe și minerale. Papirusul tratează o mulţime de boli (chiar şi abcesele şi tumorile), dar şi tulburări psihice, ca depresie si demenţa. Iată câteva exemple de tratamente:
– Aloe vera este folosită pentru a atenua şi a trata arsurile, ulcerele, bolile de piele şi alergiile;
– Busuiocul a fost prescris ca medicament pentru inimă;
– Balsamul de mere era utilizat ca laxativ și stimulent pentru ficat;
– Arborele de ceară era prescris pentru diaree, ulcere și hemoroizi;
– Şofranul, împotriva reumatismului;
– Tămâia, utilizată pentru infecţiile gâtului şi laringelui, dar și pentru a opri sângerarea şi vărsăturile;
– Usturoiul era dat zilnic sclavilor evrei, pentru a le da vitalitate și putere în construirea piramidelor;
– Ceapa era luată pentru a preveni răceala;
– Pătrunjelul era prescris ca diuretic;
– Cimbrul, pentru alinarea durerilor;
– Macul ajuta la ameliorarea insomniei.

Multe dintre metodele medicale egiptene sunt folosite cu eficienţă chiar şi astăzi, ceea ce arată cât de avansaţi erau doctorii egipteni cu mii de ani în urmă. Uimitor!


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO