Cinci motive pentru care sirenele nu ar putea exista! Reprezintă aceste fiinţe doar fantezia unor martori?

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

sirena 999Despre posibila existenţă a sirenelor (oamenii cu trup de peşte ce locuiesc în adâncul mărilor), am scris un articol acum 4 ani, intitulat „Oameni ai mării şi sirene: fiinţe fantastice sau adevărate?” Desigur că existenţa lor poate fi fi doar o ipoteză, însă vreau să vă prezint acum un material pe care l-am găsit pe site-ul deepseanews.com şi care pune capăt definitiv speculaţiilor, dezamăgindu-i pe fanii sirenelor: există 5 motive ştiinţifice pentru care „oamenii-mării” nu reprezintă altceva decât o fantezie.

1) Dacă ar exista, ar îngheţa de frig. Corpul uman nu este făcut pentru a supravieţui prea mult timp în apă. Desigur, există părţi ale oceanului unde temperatura poate atinge 36 de grade Celsius, dar asta se întâmplă doar la suprafaţă. Însă, dacă sirenele locuiesc pe fundul oceanelor, acest lucru ar fi prea rece pentru ele. Şi, odată ce ce coboară sub apă câţiva metri, temperatura scade dramatic.

Aşa că, pentru a nu îngheţa de frig, o sirenă ar trebui să fie ori foarte păroasă, ori să aibă multă grăsime, sau ambele. Prima versiune ar fi ca sirenele să se asemene cu mamiferele marine, adică să aibă mai multe straturi de grăsime care să le protejeze de apele reci şi întunecate. Cea de a doua opţiune pentru termoreglare este prezenţa unui strat gros de păr, aşa cum au vidrele de mare. Acestea au mai mult de 400.000 de fire de păr pe cm pătrat. Vidrele de mare trebuie să aibă mai mult grijă de ele pentru a menţine mai des firele lor de păr cu aer decât cu apă. Foarte incomod dacă eşti un locuitor al adâncurilor mării.

Pe de altă parte, sirenele au braţe lungi şi zvelte…. pur şi simplu ar îngheţa. Mamiferele marine au forme fusiforme (cu suprafaţa redusă) şi anexe scurte, astfel încât să păstreze cât mai mult căldura. Aşadar, sirenele ar trebui să fie ori foarte păroase, ori foarte obeze şi să aibă braţe scurte şi îndesate.

2) Părţile corpului sirenelor sunt imposibile. Sirenele sunt reprezentate ca nişte fiinţe feminine graţioase, având coadă de peşte. Mamiferele marine sunt definite ca fiind fiinţe păroase cu sânge cald; peştii nu au aşa ceva. Dar, un animal nu poate fi în acelaşi timp şi om şi peşte în acelaşi timp, e ceva greşit din punct de vedere evoluţionist. Peştii şi oamenii au ca strămoş comun mamiferele marsupiale ce au apărut acum 173 de milioane de ani. Ideea că un om s-a împerecheat cu un peşte pentru a produce o fiinţă virilă cum este sirena este una ridicolă.

3) Sirenele nu s-ar putea reproduce. Să observăm un alt punct: cum se reproduc sirenele? Dacă se reproduc ca oamenii, atunci înseamnă că ele folosesc fertilizarea internă. Dacă se reproduc ca peştii, atunci sirenele ar trebui să depoziteze ouăle (ovulele) în mediul extern, iar masculii să le fertilizeze. Deci, cum se reproduc sirenele până la urmă?

4) Dacă ar exista, ar fi constipate. Sistemul digestiv al peştilor şi a mamiferelor sunt atât de diferite, încât ar fi incompatibile între ele. Mamiferele digeră mâncarea pe care o elimină sub formă de urină şi materii fecale; peştii elimină resturile alimentare prin branhii… ca şi cum ar face pipi prin branhii. În timp ce oamenii au intestine groase şi subţiri, peştii au doar un intestin simplu. Aşadar, e imposibil ca în acelaşi corp să se afle două sisteme digestive atât de diferite. De fapt, aţi putea indica care este fundul unei sirene?

5) Nu există dovezi fizice. Dacă o asemenea creatură ar exista cu adevărat, atunci ea ar schimba fundamental chipul ştiinţei. Dacă sirenele există, lumea ştiinţifică nu şi-ar dori să studieze aceste fiinţe-minune? De ce ar fi o conspiraţie globală pentru a acoperi existenţa lor?

P.S. Eu am mai prezentat pe site câteva articole în care e posibil ca să se demonstreze prezenţa sirenelor: „Ruşii susţin că au prins şi au mâncat o sirenă” sau „În cartea sa, “Febră pernicioasă în Indiile de vest”, dr.Chisholm ne dezvăluie prezenţa unor sirene„.

 


 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner