Site de secrete, stiinta si metafizica

“Războiul din cer” din “Apocalipsa lui Ioan” a dus la izgonirea spiritelor întunericului, ce au contribuit la apariţia materialismului şi ateismului în lume

62 18

Poate că unii s-au mirat de “războiul din cer” prezentat în Apocalipsa după Ioan (12:7-9):

7. Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui.
8. Şi n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer.
9. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el.

Potrivit ocultistului Rudolf Steiner, acest război din ceruri ar fi avut loc între 1841 şi 1879. A doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost o perioadă foarte importantă. Acest lucru nu poate fi remarcat doar urmărind evenimentele din lumea fizică, ci şi analizând aceste evenimente ce se desfăşurau în lumea spirituală. Anul 1841 a fost cu adevărat anul esenţial în ceea ce priveşte debutul epocii materialismului, deoarece, în acel moment, a început în ceruri o bătălie anume – o bătălie declanşată de către nişte spirite numite “Spirite ale întunericului”. În lumile spirituale, spiritele sus numite au purtat această bătălie până în toamna anului 1879. Aceste spirite ale întunericului au fost înfrânte în bătălia pe care au purtat-o împotriva spiritelor luminii. În anul 1879, Balaurul a fost învins de către arhanghelul Mihail, spiritele întunericului fiind izgonite din lumea spirituală în lumea oamenilor. Scopul acestor spirite ale întunericului este acela de a obţine cu ajutorul oamenilor ceea ce nu au fost capabili să obţină cu ajutorul spiritelor, în lumea de dincolo. Scopul lor este acela de a distruge orice încercare de evoluţie a omenirii.

Publicarea Manifestului Comunist (1848), a “Originii speciilor” (a lui Darwin, în 1859), naşterea lui Lenin (1870), a lui Stalin (1879) etc. – reprezintă doar câteva dintre cărţile şi numele care se impun în legătură cu activitatea spiritelor întunericului, care lucrează prin oameni, pentru a interfera sau chiar pentru a anula adevăratul scop şi ţel al evoluţiei umane. Datarea exactă făcută de Rudolf Steiner, prin indicarea perioadei dintre 1841 şi 1879 (ca intervalul în care s-a desfăşurat războiul din ceruri), este un exemplu al transpunerii domeniului metaistoriei în cel al istoriei pământeşti. Indicaţia lui Steiner ne arată că “Apocalipsa lui Ioan” din Biblie, conţine (exprimat prin imagini magnifice, de talie mitologică) un registru exact al istoriei umane, începând cu primul secol după Hristos şi mergând până în viitorul îndepărtat.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie