Vaticanul a ascuns mult timp locaţia fabulosului oraş de aur Paititi, aflat undeva în jungla Amazonului


Majoritatea oamenilor au auzit povestea lui „El Dorado”, un oraș plin de aur, pierdut undeva în pădurile tropicale din America de Sud. În 2001, arheologul italian Mario Polia a descoperit în Arhivele Vaticanul raportul unui misionar numit Andres Lopez. În document, care datează din 1600, Lopez descrie în detalii, un mare oraș bogat în aur, argint și alte pietre preţioase, situat în mijlocul junglei tropicale. Acesta este numit Paititi de către băștinași. Lopez a informat papa despre descoperirea sa, iar Vaticanul a păstrat secretă locația lui Paititi timp de zeci de ani. Datorită locației îndepărtate a zonei, precum și a munților care trebuie parcurși, nu este de mirare că Paititi rămâne atât de greu de găsit.

Pe 29 decembrie 2007, membrii unei comunități locale din apropierea orașului Kimbiri din Peru, au găsit structuri mari de piatră cu ziduri înalte, acoperind o zonă de 40.000 mp; au numit cetatea Manco Pata. Dar, cercetătorii de la Institutul Naţional de Cultură din Peru au contestat sugestiile primarului local că aceste structuri ar putea face parte din orașul pierdut Paititi. Ei cred că e vorba de structuri de piatră formate în mod natural. Totuşi, în 2008, municipalitatea din Kimbiri a decis promovarea acestei structuri ca destinație turistică.

Mulți exploratori au murit în căutarea lui Paititi, orașul pierdut al aurului, și mulți au devenit convinși că orașul se află ascuns în regiunile nedescoperite ale Amazonului. Mai multe călătorii au fost făcute pentru descoperirea lui Paititi, legenda sa inspirându-l pe Sir Arthur Conan Doyle să scrie „Lumea pierdută.”

În prezent, traficul de droguri, exploatarea ilegală a pădurilor și a petrolului fac dificilă explorarea acestei zone a Perului, mulți exploratori amatori care intră aici fiind adesea uciși. Cu toate acestea, în 2009, fotografiile prin satelit din zonele defrișate din regiunea Boco do Acre din Brazilia au dezvăluit că au existat odată vaste așezări umane în timpurile străvechi. Aceste așezări pot fi văzute clar pe Google Earth și i-au obligat pe arheologi să-și revizuiască gândirea. Acum pare posibil ca Paititi să fi existat într-adevăr și în el să fie ascuns un potențial tezaur de aur pierdut.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO