O legendă ne vorbeşte despre lupta prinţului polonez Krak cu un dragon (dinozaur). În lume sunt sute de legende asemănătoare, despre co-existenţa oamenilor cu dinozaurii. Încă mai credeţi că ei au dispărut acum 65 de milioane de ani!?


Cracovia a fost capitala istorică a Poloniei, până în secolul al XVII-lea, când capitala se mută la Varşovia. Dar, de unde vine numele de Cracovia? Conform tradiţiei, viitoarea capitală a Poloniei a fost fondată de Krak, un erou care a învins un dragon.

În peştera aflată în interiorul dealului Wawel (din Cracovia) trăia cândva un dragon pe nume Smok, care devora vite şi oameni. Viteazul construise un castel pe Wawel şi a devenit primul prinţ din pământurile respective. Vara, pe vechea colină (care reprezintă, printre altele, şi o relicvă din perioada jurasică, epoca dinozaurilor), turiştilor li se arată „peştera lui Smok“.

Krak a fost urmat de fiica sa Wanda. Frumuseţea ei nu putea lăsa indiferent niciun bărbat, însă suverana Poloniei (conform uneia din legende, Wanda era şi vrăjitoare) nu avea de gând să-şi ia un soţ. Ea a condus foarte bine regatul Poloniei, după voia poporului, până când vestea despre frumuseţea ei a ajuns la un rege german.

Acest rege, dorind să o oblige pe Wanda să-l ia de soţ, a pornit război împotriva ţării ei. Wanda, nu fără ajutorul vrăjilor, i-a pus pe fugă pe musafirii nepoftiţi. Regele german, disperat, s-a sinucis aruncându-se pe sabie. Dar şi Wanda, întoarsă cu triumf în oraşul natal, s-a aruncat în Vistula.

Într-o variantă mai romantică, se povesteşte că Wanda s-a sinucis din dragoste pentru un cavaler străin, neputând să admită ca ţara ei să fie înrobită, lucru care ar fi fost o consecinţă a legăturii lor. În locul unde trupul neînsufleţit al Wandei a fost scos din apă, s-a adus pământ şi s-a făcut un gorgan în amintirea frumoasei şi mândrei prinţese.

Foarte interesant e că avem încă o legendă (pe lângă altele sute în întreaga lume), care ne vorbeşte despre existenţa, în acelaşi timp, a dragonilor (dinozaurilor) cu oamenii, deşi cercetătorii vor să ne convingă că dinozaurii au murit acum 65 de milioane de ani.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO