Scrieri despre creaturi care se aseamănă foarte mult cu dragonii din filmele SF au fost relatate încă din cele mai vechi timpuri, de diverse civilizații din întreaga lume. De exemplu, o relatare din Anglia descrie modul în care împăratul britanic Morvidus a fost ucis în anul 336 î.Hr. de un dragon mare, care s-a sculat din Marea Irlandei și a înghițit trupul lui Morvidus ca un pește mare care înghite unul mic. Istoricul antic Titus Flavius Josephus a relatat povești despre reptilele zburătoare din Egiptul antic și din Arabia, iar istoricul Gaius Solinus a vorbit și el despre aceste creaturi, adăugând că ele au un venin puternic care putea omorî un om chiar mai repede decât cineva şi-ar putea închipui.
În secolul al IV-lea î.Hr., împăratul Alexandru cel Mare a hotărât invadarea Indiei. Chiar împăratul însuşi a susținut că a văzut un șarpe uriaș, care se ascundea într-o peșteră, iar triburile locale se închinau la el ca la un zeu. Locotenentul împăratului, Onesicritus, a raportat, de asemenea, că în India se găsesc șerpi enormi, ce pot măsura de la 30 la 60 de metri lungime.
Istoricul grec Strabo a descris reptile înfricoșătoare cu aripi în cartea sa „Geografie: Cartea XV: În India”, în care el spune următoarele: „În India, există reptile de doi coți lungime (10 metri), cu aripi membranoase ca liliecii, care zboară noaptea şi care aruncă picături de urină sau de transpirație”. Întorcându-ne la istoricul Flavius, acesta a susținut, de asemenea, că India este adăpostul dragonilor. El a scris în „Viața lui Apollonius de Tyanna” următoarele: „Întreaga Indie este plină de dragoni de dimensiuni enorme; nu numai că mlaștinile sunt pline de ei, ci și munții”.
Despre prezenţa dragonilor în antichitate, vorbeşte şi marele istoric grec Herodot, supranumit adesea şi „tatăl istoriei”, pentru metoda sa sistematică de înregistrare a evenimentelor. Potrivit faimosului istoric, acești monștri trăiesc în plantații de mirodenii, lucrătorii făcându-şi un obicei în a-i îndepărta pe dragoni cu fum, înaintea recoltelor. Herodot a mai scris despre aceste creaturi următoarele: „Există un loc în Arabia, situat foarte aproape de orașul Buto, la care m-am dus, auzind de prezenţa unor șerpi înaripați; și când am ajuns acolo, am văzut oase și spini ai șerpilor, în cantități care ar fi imposibil de descris. Forma șarpelui este ca cea a șarpelui de apă; dar, în plus, are aripi”.
Oare degeaba toţi vorbeau despre prezenţa dragonilor (dinozaurilor) în antichitate? Nu aşa că ar fi posibil ca aceste creaturi să fi existat până acum 2 milenii aproximativ, şi nu au dispărut acum 65 de milioane de ani, aşa cum încearcă să ne convingă oamenii de ştiinţă?