Un secret ascuns publicului: „Reţeaua R” s-a aflat în spatele „revoluţiei române din ’89”?


Foarte interesant articolul de pe site-ul pressone.ro, cu privire la „Revoluţia română din ’89”. E adevărat, unii zic că a fost o combinaţie dintre revoluţie (revoltă populară) şi lovitură de stat, dar asta e o altă mâncare de peşte. Însă astăzi, inspirându-mă din articolul mai sus menţionat, în care este luat şi un interviu istoricului Mădălin Hodor, vom vorbi despre un eveniment sângeros, ce a avut loc imediat după 22 decembrie 1989, şi anume teroriştii! Cine a trăit acele momente îşi aduce aminte cu siguranţă ce s-a întâmplat în acele zile tragice: cei mai mulţi oameni au fost împuşcaţi pe străzi după fuga dictatorului Ceauşescu de către „terorişti”, care au creat panică în populaţie. Dar cine au fost cu adevărat aceştia?

Pentru aceasta ar trebui să facem o mică întoarcere în istorie şi să ne oprim la anul 1968. Atunci, în august 1968, s-a întâmplat un eveniment politico-militar excepţional: Cehoslovacia din lagărul socialist a fost invadată şi ocupată de către URSS şi de sateliţii săi din Europa de Est, cu excepţia României. Temându-se să nu aibă parte de situaţia cehoslovacilor, liderii Partidului Comunist, în frunte cu Nicolae Ceauşescu, s-au gândit la o strategie militară pentru a rezista în faţa invaziei ruşilor. Astfel, a apărut Legea 14 din 1972, Legea Apărării Naționale. Printre altele s-a prevăzut faptul ca pe teritoriul României, în cazul unei invazii militare, să se creeze „celule de rezistenţă”, cu rolul de a purta cu inamicul un război de gherilă, prin acţiuni de diversiuni, prin provocare de confuzii duşmanului şi prin obţinerea de informaţii. Acest concept nu era unul nou, fiind folosit cu succes de vietnamezi în războiul cu americanii.

Aceste „celule de rezistenţă” formau „Reţeaua R”, „R” provenind de la „rezistenţă”, fiind create din persoane anonime ce erau recrutate în timpul stagiului militar. „Reţeaua R” era o suprastructură militară secretă, fiind creată din cadre active sau aflate în rezervă din Armată, Securitate, Miliţie, gărzi patriotice etc. „Reţeaua R” era „armata secretă a Partidului Comunist Român”, fiind pusă sub comanda directă a partidului.

Istoricul Mădălin Hodor a spus că, de la începutul anilor 70 şi până în 1989, din fiecare judeţ, în fiecare an se recrutau câte 10-15 persoane pentru a face parte din „Reţeaua R”. Dacă luăm o medie anuală de 500 de persoane recrutate pentru reţea, la nivel naţional, rezultă că în circa 18 ani de funcţionare ar fi existat cel puţin 9.000 de persoane înscrise în această armată secretă a partidului! „Reţeaua R” funcţiona cu parole, sub formă acoperită, iar instructajul se făcea în unitățile DIA (Direcția Informații Militare) ale Armatei, în care funcționau batalioanele de cercetare-diversiune, la nivelul fiecărui corp de armată.

Acum, să ne întoarcem la evenimentele ce au avut loc începând cu 22 decembrie 1989 şi continuând cu zilele următoare. Clar că a fost vorba de o diversiune militară, în care s-au răspândit informaţii false prin intermediul televiziunii: că vin elicoptere cu securişti care să tragă în populaţie, că se otrăvesc apele, că blindatele atacă oamenii etc. De asemenea, după fuga lui Ceauşescu, s-au înarmat oameni cu armele care au fost găsite la subsolul Comitetului Central (CC), s-au dat zvonuri false că în cutare loc s-ar afla terorişti, astfel încât atât militari cât şi oameni în civil au tras unii în alţii.

Aşadar, totul a fost o DIVERSIUNE MILITARĂ cu scopul clar, conform istoricului Mădălin Hodor, de a opri tăvălugul Revoluţiei autentice începute la Timişoara începând cu 17 decembrie 1989 şi care ar fi distrus de tot comunismul. Sistemul comunist creat de zeci de ani avea tot interesul să supravieţuiască şi să se „rebrănduiască” sub altă formă, cea a „democraţiei originale”, aruncând toată vina în cârca lui Ceauşescu. Astfel, EI au trecut uşor din tabăra comuniştilor în cea a democraţilor.

Oare ăsta să fie marele secret al „Revoluţiei române din ’89”? Cine ştie, e posibil…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock