Google cumpără „DeepBlue”, o companie de inteligenţă artificială. Vrea Google în viitor să ofere roboţi militari dotaţi cu inteligenţă artificială?


inteligenta artificialaDacă aţi urmărit seria de filme „Resident Evil”, atunci cu siguranţă aţi auzit de corporaţia „Umbrella”, un conglomerat gigant care operează ca jucător major pe plan mondial. Probabil că acelaşi model îl va urma şi Google; dacă la început, în 1998, Google se concentra doar pe celebrul său motor de căutare, până în prezent compania americană a devenit o corporaţie-gigantică, ce activează în mai multe domenii, după ce a achiziţionat zeci de companii.

Ultima achiziţie a lui Google este compania londoneză „DeepMind”, o companie specializată în inteligenţa artificială. Cât a oferit Google pentru DeepMind? Imensa sumă de 240 de milioane de lire sterline! Un director al DeepMind previziona ca maşinile inteligenţei artificiale oferite de compania sa vor învăţa până în 2020 vederea de bază, procesarea de bază a sunetului, controlul mişcărilor de bază ale maşinilor şi abilităţile de bază ale limbajului.

DeepMind a fost fondat la sfârşitul lui 2010 de către Demis Hassabis, un bărbat în vârstă de 37 de ani, care la vârsta de 16 ani era designer de jocuri video. Acesta a studiat mai târziu informatica la Cambridge, iar la Universitatea din Londra a obţinut titlul de doctor în neuroştiinţe cognitive. Compania oferă algoritmi pentru jocuri, simulări şi site-uri de comerţ on-line.

De ce-avea nevoie Google de DeepMind? Păi haideţi să vedem… Google a cumpărat recent fabricantul de roboţi militari Boston Dynamics. Probabil că au de gând să dezvolte roboţi militari dotaţi cu inteligenţă artificială. Vă mai amintiţi ştirea de săptămâna trecută despre intenţia armatei americane de a înlocui soldaţii cu roboţii? (Armata americană vrea să-şi înlocuiască soldaţii cu roboţi! Sunt sigur că-n viitorul apropiat vom vedea din ce în ce mai mulţi “roboţi Terminator”…) Cred că acesta va fi şi scopul Google, care se va transforma în viitor şi într-o corporaţie militară.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock