O sondă spaţială a atins Soarele! Cu ce scop?


Vă vine să credeţi sau nu, dar o sondă spaţială NASA (pe nume Parker), a devenit prima navă spaţială care a pătruns în atmosfera solară. Sonda spaţială a zburat prin coroana solară şi a preluat probe de particule şi câmpuri magnetice ale Soarelui.

„Atingerea Soarelui de către sonda solară Parker este un moment magnific pentru ştiinţă şi o performanţă cu adevărat remarcabilă”, a declarat Thomas Zurbuchen din cadrul Directoratului pentru misiuni ştiinţifice al NASA. Sonda spaţială Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la aproximativ 1,3 milioane de kilometri deasupra suprafeţei solare, pe 28 aprilie 2021, această trecerea durând câteva ore. Următorul său zbor, programat pentru ianuarie 2022, va aduce din nou, probabil, sonda Parker în coroana solară.

„Eram convinşi că, mai devreme sau mai târziu, vom intersecta coroana pentru cel puţin o perioadă scurtă de timp”, a spus Justin Kasper, autorul principal al unei noi lucrări despre această realizare importantă.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO