O sondă spaţială a atins Soarele! Cu ce scop?


Vă vine să credeţi sau nu, dar o sondă spaţială NASA (pe nume Parker), a devenit prima navă spaţială care a pătruns în atmosfera solară. Sonda spaţială a zburat prin coroana solară şi a preluat probe de particule şi câmpuri magnetice ale Soarelui.

„Atingerea Soarelui de către sonda solară Parker este un moment magnific pentru ştiinţă şi o performanţă cu adevărat remarcabilă”, a declarat Thomas Zurbuchen din cadrul Directoratului pentru misiuni ştiinţifice al NASA. Sonda spaţială Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la aproximativ 1,3 milioane de kilometri deasupra suprafeţei solare, pe 28 aprilie 2021, această trecerea durând câteva ore. Următorul său zbor, programat pentru ianuarie 2022, va aduce din nou, probabil, sonda Parker în coroana solară.

„Eram convinşi că, mai devreme sau mai târziu, vom intersecta coroana pentru cel puţin o perioadă scurtă de timp”, a spus Justin Kasper, autorul principal al unei noi lucrări despre această realizare importantă.

 


Lasă un comentariu