Ar putea extratereștrii să folosească găurile negre ca şi computere cuantice? Revelaţiile unui nou studiu


Astronomii care caută „tehnosemnături” extraterestre departe în spațiu au sugerat că găurile negre ar putea fi cheia. Întrebarea dacă suntem singuri în Univers rămâne una dintre cele mai mari dificultăți filozofice ale timpului nostru. Deși pare aproape de neconceput că a noastră civilizaţie este singură în Cosmos, totuși nu avem încă dovezi categorice. Paradoxul Fermi, care evidențiază contradicția dintre existența probabilă a civilizațiilor extraterestre și faptul că încă nu am întâlnit vreuna, pare să sugereze că fie nu există extratereștri acolo, fie sunt atât de rari încât este puțin probabil să dăm vreodată peste ei. Dar dacă adevărul simplu este acela că noi am căutat în locul greșit sau am căutat un lucru greșit?

Căutarea modernă a dovezilor vieții extraterestre inteligente s-a concentrat adesea pe „tehnosemnăturile” extraterestre, care sunt în esență semne ale tehnologiei extraterestre – cum ar fi stațiile spațiale uriașe sau sferele Dyson – detectabile cu ajutorul telescoapelor de pe Pământ. Acum, un nou studiu realizat de cercetători din Germania a prezentat ideea că extratereștrii avansați ar putea folosi găurile negre ca şi calculatoare cuantice enorme, explicând, probabil, de ce nu am văzut încă nicio dovadă a altor platforme tehnologice mari în spațiu.

Este posibil ca aceste calculatoare cuantice să devină din ce în ce mai răspândite în următorii ani, ceea ce înseamnă că este cu siguranță rezonabil ca o civilizație extraterestră avansată să folosească o tehnologie similară. „Oricât de avansată este o civilizație sau cât de diferită este compoziția lor de particule faţă de a noastră, suntem unificați de legile fizicii cuantice și ale gravitației”, au scris cercetătorii. „Aceste legi ne spun că cei mai eficienți stocatori de informații cuantice sunt găurile negre. Deși studiile noastre recente arată că, teoretic, pot exista dispozitive create prin interacțiuni non-gravitaționale care saturează și capacitatea de stocare a informațiilor (așa-numitele „saturoni”), găurile negre sunt campionii clari”.

Însă, găsirea dovezilor că găurile negre sunt folosite în acest mod, s-ar putea dovedi o provocare.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencealert.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO