Ar putea o „bulă de nimic” să consume spaţiul şi timpul, deci, întreg Universul?


Potrivit fizicienilor, o gaură masivă ar putea șterge tot ce este în Univers. În clasicul film SF din 1984 „Neverending Story”, lumea este devorată de o forță malefică cunoscută sub numele de „Nimic” – ștergând-o efectiv totul şi pe locuitorii ei din existență. Dar dacă se întâmplă ceva similar în viața reală?

Ideea că Universul nostru ar putea fi „consumat” din existența sa provine din 1982, când fizicianul Edward Witten a descris un astfel de fenomen ca „o gaură care se formează spontan în spațiu și se extinde rapid la infinit, consumând orice ar putea întâlni în calea sa”.

Acum, o nouă lucrare a 3 fizicieni de la Universitatea din Oviedo din Spania și de la Universitatea din Uppsala din Suedia au revizuit această idee. Ideea se referă la o „bulă de nimic” care se poate forma spontan și continuă să se extindă ca un Big Bang invers, ștergând în cele din urmă întregul Cosmos.

„O bulă de nimic descrie un posibil canal pentru „distrugerea Universului”, ea extinzându-se și „mâncând” tot spațiul şi timpul, transformându-le în ‘nimic’”, a declarat co-autorul studiului, Marjorie Schillo, de la Universitatea Uppsala.

Cu toate acestea, există o veste bună: faptul că Universul este încă aici după mai mult de 13 miliarde de ani de existență, sugerează că o astfel de soartă este una foarte puţin probabilă, neputându-se întâmpla deloc. Adică, dacă un asemenea scenariu ar fi apărut, Universul nostru ar fi trebuit să fie distrus până acum.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): vice.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO